суботу, 31 травня 2014 р.

Вальс з Баширом (РЕЦЕНЗІЯ)

Проходжу нелегкий курс з документалістики. Нас тут змушують не тільки дивитись дивні серйозні фільми, а ще й писати на них рев'ю (щось на кшталт рецензій). Завдяки цьому я познайомилася з цікавим режисером Арі Фолманом та його мультиплікаційним документальним фільмом "Вальс з Баширом". 

Сьогодні тема війни на часі, тож, якщо думаєте, що подивитись на вихідні, можете спробувати - цей недитячий мульт про ліванську війну, її солдат, та сліди - видимі й невидимі - які лишає за собою будь-яка війна. В нього є "Золотий глобус", він номінувався на "Оскар", якщо це додає вам впевненості. Тож, мої пару слів про сприйняття "Вальсу з Баширом". Можна читати, спойлери я видалила:)

1 червня - Марш Вишиванок в ДНДЗ

1 червня патріоти Кам’янського (Дніпродзержинська) разом з футбольними фанатами дніпродзержинської «Сталі» та київської «Оболоні» проведуть спільний патріотичний “Марш вишиванок” на підтримку єдності України. 

пʼятницю, 30 травня 2014 р.

У Царьова невідомі патріоти забрали фабрики




















Вчора близько 20:00 до Дніпропетровської паперової фабрики на вул. Каспійській 2 увійшли близько 30 осіб у масках і захопили адмінприміщення. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу нардепа Олега Царьова.
За його словами, відбулося рейдерське захоплення підприємств.

середу, 28 травня 2014 р.

Оголошено вирок у справі Михайла Гаврилюка

Печерський районний суд м. Києва оголосив вирок у справі щодо двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС України за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та вчиненні насильства по відношенню до громадянина Михайла Гаврилюка під час акцій протесту у столиці 22 січня 2014 року.

вівторок, 27 травня 2014 р.

У прокуратурі Дніпропетровської області відбувається масове звільнення працівників

У прокуратурі Дніпропетровської області відбувається масове звільнення процесуальних керівників. 22 співробітники відділу процесуального керівництва та інших відділів прокуратури області написали рапорти про звільнення з формулюванням «за усною вказівкою прокурора області».

суботу, 24 травня 2014 р.

Затриманий снайпер з РФ розповів, скільки мав отримати за голови українців



На залізничній станції "Харків-Пасажирський" під час спроби перетину російсько-українського кордону був затриманий громадянин РФ.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.

пʼятницю, 23 травня 2014 р.

Пам'ятаємо свободівську небесну сотню! (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні січеславці відзначили панахидою пам'ять про загиблих на Майдані героїв-свободівців. Акцію організував місцевий осередок партіїї аби вшанувати своїх побратимів.

В день, коли  кількість загиблих українців на Сході збільшується в геометричній прогресії - ця тема є як ніколи актуальною.

16 наших хлопців загинуло (ФОТО, ВІДЕО)

Загальна кількість загиблих у зіткненні між терористами і силовиками під Волновахою в четвер становить 16 осіб.

четвер, 22 травня 2014 р.

Марш Героїв - вже сьогодні! (АНОНС)

Кожного року в останню неділю травня в Україні святкують День Героїв. Це щорічне Свято, коли ми повинні вшановувати тих, хто боровся за Україну, хто віддав своє життя за сім'ю, за Батьківщину, за українців. 

середу, 21 травня 2014 р.

Головний міліціонер Січеславщини пішов у відставку

фото Єгора Соболєва
Георгій Гогуадзе, міліціонер, який був в.о. начальника Дніпропетровського обласного управління області останні 3 місяці, погодився піти у відставку. Таке рішення його змусила прийняти громада міста.

Сьогодні, 21 травня, дніпропетровці навідалися до очільників місцевої міліції з однією вимогою: "Відставка!". Невдоволених тим, що за останній час міліція в області залишилась майже без змін, було близько 150 людей, серед них свободівці, члени ПС, активісти євромайдану та звичайні жителі міста.

вівторок, 20 травня 2014 р.

Завтра - люструємо МВС (АНОНС)

У середу, 21 травня у Січеславі пройде велика акція-віче по люстрації в МВД. Головне гасло: "Очистимо МВС від корупції разом!".

Збір о 16:00 на вул. Червона 20-а

Беріть з собою друзів, державні прапори та плакати.

пʼятницю, 16 травня 2014 р.

"Свобода" допомогла мешканцям знести незаконну забудову (ФОТО-ВІДЕО)

На ж/м. "Сонячний" у п'ятницю  мешканці знесли паркан незаконної забудови на території прибудинкової ділянки за адресою вул. Малиновського,6. Допомагали жителям з цією нелегкою справою - свободівці. 

вівторок, 13 травня 2014 р.

Завтра Дніпропетровськ попрощається з Олегом Ейсмантом

Завтра у Дніпропетровську відбудеться траурна церемонія прощання із земляком, загиблим у Маріуполі.

Церемонія прощання із загиблим земляком Олегом Ейсмантом розпочнеться 14 травня о 10.30 у холі Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка (вул. Леніна, 5).

Як повідомили у міській раді, у зв'язку із церемонією, з 10.00 до 13.00 по вулиці Леніна від проспекту Карла Маркса до вулиці Плеханова буде перекрито рух транспорту.

Олег Тягнибок - завтра у Дніпропетровську

В середу 14 травня до Дніпропетровська завітає Олег Тягнибок.  Зустріч з кандидатом у президенти від ВО «Свобода» відбудеться у великій залі Будинку профспілок  (пр. Карла Маркса, 93 ) о 18:00.

На заході можна буде особисто задати запитання Олегу Ярославовичу (усно або через записки) та поділитися власними думками.

неділю, 11 травня 2014 р.

Ігор Тенюх: Після моєї відставки люди Лєбєдєва повернулися в Збройні сили

Майже місяць на Сході України триває антитерористична операція із залученням міліції і армії. Керівництво держави намагається загасити пожежу сепаратизму і тероризму, яка спалахнула спочатку в Криму, а згодом перекинулася на Південь та на Схід. Тоді російські спецслужби, так звані «зелені чоловічки» розкрутити на території України маховик, який дотепер надзвичайно важко зупинити. Першою жертвою став Крим, який анексувала Росія фактично без опору. Переконливих відповідей, чому Україна подарувала півострів сусіду донині немає. Одні кажуть, що відторгнення Криму сталося через зрадників на вищих керівних посадах, в тому числі в Міноборони України: вони роками працювали на послаблення армії. Інші обвинувачують нинішніх керівників держави і уряд в нерішучості: наприклад, в.о. президента Турчинов несе відповідальність за те, що не став гарантом територіальної цілісності України, а міністерство оборони винне в тому, що не організувало збройний опір окупанту.
В.о. міністра оборони після втечі з України колишнього глави відомства Павла Лебедєва було призначено Ігоря Тенюха, який з 2006 до 2010 роки обіймав посаду командувача ВМС України, тобто як ніхто інший знав ситуацію у Криму. Як виявилося згодом, це не врятувало Україну від втрати контролю над півостровом. Менш ніж через місяць після призначення Тенюха відсторонили від займаної посади. Тепер образ колишнього міністра у багатьох асоціюється з нерішучим військовим, який під час напруження не давав наказів, а лише обвинувачував військових, заблокованих у Криму, у нерішучості і непрофесіоналізмі.

Як проголосувати не за місцем реєстрації

суботу, 10 травня 2014 р.

Интервью командира батальона «Донбасс»

Сторонник новой киевской власти, командир батальона «Донбасс» Семен Семенченко рассказал «Дождю» о том, почему стал воевать, чем Славянск, по его мнению, похож на Чечню, и сможет ли Украина стать прежней.

четвер, 8 травня 2014 р.

Січеслав - за примирення ( ФОТОРЕПОРТАЖ)


Сьогодні січеславці пройшлися маршем у честь Дня примирення та пам'яті жертв другої світової війни. Зібралося більше ста людей. Так як минулого року мирну таку акцію було побито тітушками Ступака - цьогоріч нас охороняло багато міліціонерів.



понеділок, 5 травня 2014 р.

Парад вишиванок (ФОТО-ВІДЕО)

У Дніпрі пройшов Марш вишиванок, який організували ультраси "Дніпра" та "Карпат". 

Фото Юлії Рацибарської  з події - нижче.

Фото з Краматорська (ФОТО)

Слов'янськ: поновилися бої, жителі говорять про те, що наступ йде з двох сторін, в районі Славкурорта. В АТБ порожні полиці, батон вчорашній коштує 5.75.

Краматорськ: ЗСУ відійшли на військовий аеродром. "Народне ополчення" повернули собі втрачені позиції та зміцнили їх, спаливши при цьому автобуси та вантажівки. Міськрада, міськвідділ під контролем "народного ополчення". Полиці в магазинах напівпорожні.


суботу, 3 травня 2014 р.

Парад Вишиванок

Неділя 4 травня 17.30 Катеринославський бульвар  вперше Дніпропетровську "Парад Вишиванок" Спільний прохід фанатів Дніпра і львівських Карпат. Запрошуємо всіх жителів міста, приходьте самі і приводьте своїх дітей. Разом будемо змінювати свідомість нашого міста. Слава Україні!

Від очевидця про Одесу вчора

Мы (Евромайдан) собрались в 15.00 на Соборной площади и готовились пойти маршем по Одессе, что бы показать, что Одесса это Украина.
Так все починалося. Фото Олександра Рудоманова

Около 15.30, по Греческой улица, от Афины в нашу сторону начал приближаться строй Пророссийских активистов, в полной боевой амуниции.