суботу, 28 червня 2014 р.

пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Як поїхав від нас ще один Ленін (ФОТО, ВІДЕО).

Сьогодні зовсім випадково ваш Правий Гном натрапив на акцію - не злякаюсь цих слів, національного значення: в Січеславі знов прибрали Леніна. Трошки не так грандіозно, як взимку, але теж - весело і позитивно. На цей раз жертвою жидобіндєр з Штабу Нацзахисту став гранітний барельєф Ілліча, який бовванів біля нашої ОДА по сусідству з Алеєю Небесної Сотні. І ось настав його зірковий час. Дві одиниці важкої техніки Дніпродорбуду, з добрий десяток теле- і просто репортерів, величенька юрба перехожих, в 90% яких горіли жовто-блакитним вогнем стрічки - все для тебе, колишній Вождь червоношкірих !

середу, 25 червня 2014 р.

вівторок, 24 червня 2014 р.

Ще одна "забудовна" перемога

На ж/м "Сонячний" мешканці зупинили незаконну забудову - за допомогою акції прямої дії місяць тому і паперової тяганини. Висновку про припинення будівельних робіт на Малиновського 6 дійшла Державна Архітектурно-будівельна Інспекція України.

неділю, 22 червня 2014 р.

Удод не пустив "Свободу" і громаду до ОДА

20 червня 2014 року у Січеславі близько трьох десятків невідомих вояків у повній армійській екіпіровці, навіть у бронежилетах, завадили громаді разом зі свободівцями пройти до сесійної зали обласної ради. А у вестибюлі будівлі журналістами були помічені добре знайомі січеславцям по подіям 26 січня молодики спортивної зовнішності, так звані «тітушки».

пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Питання тарифів на проїзд в маршрутках прокурор обговорить зі "Свободою"

Прокурор міста Роман Сосков запросив до себе представників ВО"Свобода" для наради. Це сталося після того, як свободівці на черговій сесії почали вимагати зниження тарифів на проїзд у маршрутних таксі.

вівторок, 17 червня 2014 р.

Мандри смайліків по Українському Дому Січеслава, або Afterlife ДК Ілліча

     Наш любий дід Січеслав накопичив за свою декількавікову історію багато таємниць, які перманентно зваблюють уяву та фантазію авантюристів, романтиків та шукачів пригод на свою п'яту точку. Але найбільше мене, як людину, схильну до матеріальної історії, цікавлять саме таємнички, втілені в цеглі та бетоні, в німому склепінні арочних перекрить та в пустих віконних зіницях. Отож-бо, сьогодні я розкажу вам про мандрівку трьох друзів - Правого Гнома, ПіплХейтера та Пекельного Хакера в одну з найбільш загадкових будівель в стилі конструктивізму.

понеділок, 16 червня 2014 р.

Три дитя невгамовної Лені Ріфеншталь

Її ім’я асоціюється з тоталітарним режимом Гітлера. Про неї написано 38 книг і безліч статтей. Вона була танцівницею, акторкою, геніальним режисером ігрових та документальних фільмів, захоплювалась гірними походами і дайвінгом. Пережила дві Світові війни та Нюрнберзький процес. Але – справедливо чи ні – її ім’я в першу чергу завжди асоціюється з тоталітарним режимом Гітлера.

З МОСКАЛЯМИ НЕМА СПІЛЬНОЇ МОВИ (Думка читача)

Слова заголовку, сказані Степаном Бандерою, на сьогоднішній день є цілком актуальними. Я - не відомий військовий експерт чи політик, а просто студент, громадянин України. Прочитавши новини про загибель 49 українських воїнів, серце кров’ю облилось. Адже населення вже звикає до щоденних новин про загибель солдатів ЗСУ, звикає жити у стані війни. Смерть солдата стає звичним явищем.



            Знову сльози матерів, знову боротьба за нашу з вами свободу, знову жертви, знову біль у серцях, знову нові герої. Що ж відбувається? Відбувається наступне – ми, українці,  платимо за нашу незалежність, кладемо свої голови і серця на жертовний вівтар свободи української нації.
            Раніше я ще нормально реагував на розмови про братерство українського і російського народу, але тепер цього навіть не хочу чути. Не можна сказати, що весь народ Росії винний у горі українців, але можна з впевненістю говорити хто раб, а хто народжений бути вільним.
            Ми - українці - скинули із себе диктаторське ярмо. А ви, росіяни, що зробили для того, щоб зупинити цю війну? Ви - зомбовані створіння, і живете в ілюзіях, які створюють ваші підконтрольні Путіну ЗМІ. Я вірю, я знаю, що серед Вас є гідні сини і доньки, що зможуть підняти Вас на боротьбу за мир і за право бути вільними людьми. Пробудіться від сну, ламайте стереотипи, долайте свій страх, готуйтесь жертвувати, виходьте із зони комфорту!!!



            Ще більше дратують громадяни України, що люблять говорити – «ва всьом вінавати майданутиє». До таких окреме звернення. «Не майданутиє» і «патріоти расіюшки» - їдьте на свою духовну «батьківщину». Україна має очиститись від деструктивного елементу. Думаю, вам самим краще поїхати, бо ще трохи - і для вас доведеться робити концентраційні табори.
            Путін, ти, напевно, не прочитаєш ці слова, але просто знай - ти виховав нове покоління українських народних месників, нове покоління повстанців. Наказу про розпуск УПА не було, і я знаю, що народ України буде стояти на руїнах Кремля. Ти можеш домовитись з українськими дипломатами чи нашим урядом, але ти ніколи не домовишся з українським народом, із сином, донькою, батьком, матір’ю чи рідними полеглих героїв. Від народного гніву тебе не захистить молитва  КГБшного колеги у рясі Кирила.        Тримаймося, українці, гартуймо серця, йдемо разом до переможного кінця. Досить переговорів і домовленостей з окупантом. Вимагаймо від уряду введення військового стану у Східних регіонах, люстрації у силових структурах та уряді.


Слава Україні! Героям Слава!

Спеціально для "Якщо не ти, то хто?",
Roland.

неділю, 15 червня 2014 р.

Громада перевірила маршрутки

13 червня громадські активісти, в тому числі і активісти ВО Свобода, разом з працівниками ДАЇ здійснили рейд по виявленню порушень ПДД водіями міських маршрутів.

вівторок, 10 червня 2014 р.

Дніпро проти маршруток по 4 грн.! (ФОТО)


Сьогодні, 10 травня, в Січеславі свободівці разом з іншими активістами Майдану протестували проти підвищення ціни на проїзд у маршрутках.  Акція розпочалася розмовою з керівницею відділу транспорту у міськвиконкомі, а закінчилась біля стін ОДА - з врученням звернення громади до влади. 

Народ вимагав від чиновників перерахунку вартості витрат на перевезення пасажирів та обгрунтування, чому нова ціна (4 грн. замість колішніх 3 грн.) є виправданою.

неділю, 8 червня 2014 р.

Акція проти підвищення ціни на проїзд (АНОНС)

Нещодавно дніпропетровський міськвиконком з перевищенням повноважень прийняв рішення, що дозволило перевізникам міста збільшити ціну на проїзд до 4 грн. та встановити ганебний "нічний тариф". 
Cвободівцями вже оскаржено це незаконне рішення. Також місцевий осередок партії "Свобода" звернеться з відкритим листом до голови Дніпропетровської ОДА Коломойського І.В. з вимогою обмежити вартість проїзду на рівні 3 грн.

Пропонуємо всім, хто проти незаконного підняття цін на проїзд, приєднатись до нашого мітингу, що розпочнеться у вівторок 10 червня о 16:00 біля міськради та завершиться о 17:00 біля ОДА -  врученням відкритого листа очільнику області.

 Змусимо місцеву владу рахуватися з нами!

неділю, 1 червня 2014 р.

Марш вишиванок перед футболом в Дніпродзержинську (ФОТО)

Це вже стало традицією для футбольних фанатів проводити перед матчами марші вишиванок. Принаймні, після січеславського маршу - відбувся дніпродзержинський (кам'янський). Першого червня до футбольних фанатів долучилися і патріоти міста, аби пройтися у національному одязі перед матчем Дніпродзержинська "Сталь" - Київська "Оболонь-Бровари". 


Усі разом співали гімн України, "Воины света", "Червону руту".  Прапорами, стрічками та плакатами відзначали, що Україна - єдина та суверенна. 

Випускники Ялти заспівали гімн України під час російського (ВІДЕО)



Няш-мяш, Крим наш:)

Cьогодні у Січеславі подорожчали маршрутки

З 1-го червня у Січеславі (Дніпропетровську) проїзд у маршрутних таксі коштує по 4 грн.  Таке рішення про підняття тарифів прийняла міська рада. Додатково в місті впроваджується нічний тариф - після 23:00 вартість становитиме 6 грн.