четвер, 17 липня 2014 р.

У Дніпропетровську викрили нелегальну тютюнову фабрику

Незаконне виробництво цигарок злочинці організували на викраденому у Міндоходів обладнанні.

Співробітники фінансових розслідувань Державної фіскальної служби провели в Дніпропетровську обшуки промислової зони загальною площею 2 тис. квадратних метрів. На території колишнього підприємства знаходяться 3 ангари, 2 цехи та барак, у якому мешкали працівники. Уся територія перебувала під наглядом охоронної служби, співробітники якої патрулювали територію з автоматами.

Під час обшуку оперативники ДФС виявили і вилучили 3 лінії для промислового виробництва цигарок з фільтром і без, 3,2 млн. українських, 4 млн. російських та 2,2 млн. білоруських акцизних марок. Всі лінії при експлуатації з повним завантаженням (8 годин на добу) можуть виготовляти майже 140 тис. пачок за зміну.

Податківці також вилучили 110 тис. пачок цигарок (Chesterfiеld, Winston, Next, Marlboro, Фест, Классік, Vaceroy, Bond тощо), 8 тонн тютюну, 716 ящиків фільтропаличок, 711 рулонів сигаретної фольги, більше тисячі рулонів сигаретного паперу, 183 тис. пачок для упаковки цигарок. Загалом вилучено підакцизної продукції на суму близько 3,5 млн. гривень.

Втрати держбюджету через ненадходження лише акцизного податку за добу роботи підпільної фабрики складають 600 тис. грн, за місяць - близько 12 млн. грн.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів податківці встановили, що до організації нелегального виробництва причетні два народних депутати. Слідчі також допитали 35 осіб, у тому числі мешканців бараку, котрі виконували роботи з наладки обладнання.

За участю фахівців одної з тютюнових фабрик було проведено слідчий експеримент з відтворення повного виробничого циклу роботи ліній з виробництва тютюнової продукції.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ