середу, 28 травня 2014 р.

Оголошено вирок у справі Михайла Гаврилюка

Печерський районний суд м. Києва оголосив вирок у справі щодо двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС України за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та вчиненні насильства по відношенню до громадянина Михайла Гаврилюка під час акцій протесту у столиці 22 січня 2014 року.


Зазначені протиправні дії правоохоронців орган досудового слідства кваліфікував за ч. 1 та ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

У судовому засіданні за участі представника Генеральної прокуратури обвинувачені повністю та беззастережно визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Зважаючи на це, потерпілий вибачив своїх кривдників та не наполягав на призначенні їм суворого покарання.

Вироком суду одного з підсудних засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік, іншого – до 2 років обмеження волі з аналогічним випробувальним строком, що відповідає мірі покарання, затвердженою в угоді про примирення з потерпілим.

Крім того, суд заборонив обом засудженим займатися правоохоронною діяльністю упродовж року.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Нагадаємо, Михайло Гаврилюк став узимку відомим на всю Україну, після того, як в мережі було пощирено відео зі знущанням над ним - козаком і євромайданівцем..




Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ