четвер, 7 лютого 2013 р.

“Ми репетирували зізнання без камери, а потім з камерою” – Сьогодні відбулось чергове судове засідання Павличенків


Сьогодні, 6 лютого 2013 року, в Апеляційному суді міста Києва відбулося чергове судове засідання з розгляду апеляційної скарги на вирок Голосіївського суду у справі Павличенків.

Засідання почалося із запізненням на одну годину. Продовжили допит Сергія Павличенко.

«Мені було складно передбачити наслідки сказаного мною», - так пояснив Сергій Павличенко те, що під час досудового слідства він частково визнав свою провину.

«Я був розгублений, повинен був все підписувати», - зазначив він. Крім того, Сергій Павличенко наголосив, що слідчі йому сказали, що якщо він буде «все підписувати» так буде краще для нього і його сім'ї.

Втім, відповідаючи на запитання учасників судового процесу, він розповів, що «фізичного насильства не було, а було швидше тиск».

Засуджений відзначив, що тиск проявлявся в тому, що мені почали погрожувати, а саме облили ноги водою і піднесли електричний кабель. Це було зроблено слідчими 26 березня, далі свідчення надавав без тиску.

Щодо проведення слідчого відеовідтворення, то Сергій Павличенко вказав на те, що основні моменти були прорепетирувати з вказівками слідчого: «Ми репетирували все без камери, а потім з камерою». ("Якщо не ти, то хто?" має свої матеріали стосовно того відео, якщо цікаво - ознайомтесь тут)

Нагадаємо, що на попередньому засіданні Сергій Павличенко повідомив, що під час відеофіксації відтворення обставин злочину слідчий зупиняв відеозапис, робив паузи і розповідав, що потрібно говорити тоді ще обвинуваченому Сергію Павличенко.У той же час представники прокуратури в коментарі журналістам зазначили, що Сергій Павличенко плутається в доказах і допускає суперечності.

Також сьогодні Апеляційний суд призначив почеркознавчу експертизу в справі сім'ї Павличенків. Це зроблено з метою встановлення походження записки з адресою вбитого судді Зубкова, яка була вилучена з квартири Павличенко під час обшуку в березні 2011 року.
Відзначимо, що під час дачі пояснень Дмитро Павличенко сказав, що йому не відомо, звідки ця записка з'явилася в його квартирі.

«Вважаю, що її там просто не було, тому що у мене всі документи знаходяться в іншому місці. А про цей листок я дізнався приблизно через рік, коли ознайомлювався з матеріалами справи». Також він підкреслив, що обшук у його квартирі робився з порушенням закону. Зокрема, поняті з'явилися тільки через годину після початку цієї слідчої дії.

Сергій Павліченко в суді також не зміг відповісти, звідки з'явилася записка з вказаною адресою вбитого судді Сергія Зубкова. У той час сторона обвинувачення вважає, що проведення експертизи можливо надасть суду додаткові докази у справі Павличенко. У зв'язку з призначенням експертизи суд оголосив перерву до 11:00 12 березня 2013.

Джерело

1 коментар:

  1. Влада, скоріше за все не відпустить Павличенків, тому що тим самим вони дадуть зрозуміти, що народ може добитися правди акціями протесту. Будуть триматися до останнього поки не злякаються, що люди не відступлять, і позносять їм башні.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ