понеділок, 4 березня 2013 р.

Студенти, чи не здається вам, що вас обманули?

     
Нижче коментар до відео одного за наших постійних авторів.



Крокуючи кишковообразними коридорами ДНУ я завжди відчував себе таким небезпечним коричнево-чорним зловісним паразитом, такою націоналістичною вірусною клітиною в ситому та жирному організмі головного січеславського храму Аполлона, бога наук та мистецтв. Мене оточувало болото викладачів, яке намагалось втовкмачити в мою бідолашну голову якісь лицемірні прописні істини про те, що треба бути чесним, що треба бути професіоналом своєї справи та інші альтруїстично спрямовані максими.

Лише дуже невелика частина викладачів, переважно молодих, виступала з критикою існуючої ієрахічної системи в виші. наважаючись лише у приватній бесіді афішувати свої погляди та критику політики ректора. Більш того, майже 90% однолітків та одногрупників, з якими я спілкуюсь, навіть не мають уявлення про те, що вчора вирішувався вельми важливий аспект політичного життя міста. Вони бухали, посилено готувались до пуриму, тобто, пардон, до 8 березня, вирішували якісь учбові питання – але на найближче майбутнє їм було байдуже. От і результат – як я і прорікав в статті «Про вибори та стимуляцію виборчого оргазму», навала орків, скерована старостами потоків, гуртожитків та учбових груп слухняно і бездумно штурмувала виборчі дільниці в строго дозованій кількості. Уся провладна верхівка усіх вишів балансувала на межі «недо-» та «пере-». З одного боку, треба було оповістити далеко не всіх студентів, бо інакше результат виборів був би непередбаченим можновладцями, а з іншого боку - треба було простимулювати строго необхідну кількість новоявлених зомбованих урук-хаїв з студентськими квитками, щоб ті намалювали своїми галочками і хрестиками потрібну усьому богоподібному об’єднаному ректоратівському сонму всіх вишів потрібну картинку. І вона таки намальована.

     Мені противно вчитись у ВУЗі, де панують найнижчі людські пристрасті – жадібність, хабарництво, обман, лицемірство, боягузтво, конформність та мовчазна згода з усім. Мені гидко спілкуватись з людьми, які не мають своєї точки зору, які бояться щось втратити і яких вчора було морально відтрахано - відтрахано, як в порно найнижчого ґатунку. Фашиствующий молодчик Правий Гном завжди бойкотував запрошення деканату та куратора групи прийти в Палац студентів на зустріч з провладними кандидатами будь-яких виборчих перегонів – і нічого, живим та здоровим навчається собі спокійнісінько. Більш того, в пику всім «правильним» викладачам, студентам та студенткам, що дуже толерантні до нинішнього стану речей в університеті, і мають ще радянський погляд на систему освіти, все той же Гном нахабно розклеював наліпки в своєму корпусі та зараз займається вирізанням лезом вірного ножа та вимальовуванням коректором усіляких свастончиків та екстремістських лозунгів на будь-якій придатній до цього вертикальній та горизонтальній поверхні в університеті. І в світі останніх подій виборчого процесу продовжуватиме займатись цим корисним вандалізмом й надалі. 


     В процесі «польової агітації» до наметів з символікою «Свободи» та плакатами пана Денисенка неодноразово підходили «уламки минулого» і промовляли дуже мудрі (іронія детектед) слова: «А пачіму у вас на плакате с вашим свабодавцем написано «Асвабадили ат немецких, асвабадім і от данєцких»?!?! Я вот тоже с Даунецка, так ето ат миня надо Днипрапетровск асвабаждать?!?!» Ну, судячи лише з факту задання таких тупих питань, то і від вас, нешановні анонімуси,  також. Але справа от в чому – називаючи представників «Свободи» нацистами, фашистами, інсектоїдами та рептілоїдами, влада сама грає по правилам окупантів. Ті, хто кричить про спорідненість «Свободи» з НСДАП, чомусь самі вдаються до підтасування та фальшування результатів, а от самі ж «фашисти», чомусь, до таких комбінацій не вдаються. Якось дивно, чи не так?


     …Тільки що я додивився відео, яке було знято мобільною групою «ВО «Свобода» на виборчій дільниці, що розташована в одному з гуртожитків ДНУ. На казарменному фоні з сирітськими ковдрами на інвалідно виглядаючи ліжках якась жіночка істеричним тоном каже про «консультування студентів», і під час цієї фанатичної промови з апелюванням до полуміфічних розпорядків гуртожитка (звісно ж, всі студентські гуртожитки – взірець дотримання нормативних актів) голова комісії жабоподібна пані Яценко Тамара Іванівна разом з іншими членами ДВК відмовляється підписувати Акт про порушення. І це навіть не сумно. Це весело. Весело дивитись на людей, які вже знають свою матеріальну ціну, які погодились з тим, що їх можна купити. Весело знати, що ти вище за цих унтерменшів, котрі навіть не добре та розумне захищають, не якісь ідеали, а своїми обвислими грудьми відстоюють свою тринадцяту зарплатню та тепле містечко в якомусь черговому бюрократичному відділі ДНУ.

     Шановні студенти! Ті, хто проголосував за вказівкою старост та не роздумуючи власною головою! Імбецилів з «Молодих Регіонів» ще можна зрозуміти, аякже – перспективи, хабарі, кар’єра… . Але що підштовхнуло вас до такого вибору? Я клянусь вам своїм майбутнім дипломом (він мені все рівно не знадобиться, напевне), що вас просто використали – так само, як використовуєте ви свої шпаргалки на екзаменах та заліках. А доля шпаргалок незаздрісна – їх відправляють за непридатністю в смітник. Дивіться, щоб завтра на смітнику життя не опинились ви.


Спеціально для "Якщо не ти, то хто?"
Правий Гном

2 коментарі:

  1. Мда, не весело... То коли соціальна і національна революція?

    ВідповістиВидалити
  2. Мабуть, НІКОЛИ! ВО "Свобода" продалась і забула про революцію.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ