вівторок, 5 червня 2012 р.

Як протестувальники дали відсіч Беркуту [ВІДЕО]

Як-то кажуть, нічого не передвіщувало бурі. Коли ми на десяту годину дізналися, що закон про регіональні мови ухвалили у першому читанні, то відверто розчарувалися і вже збиралися думати про “відступ”.


Тут ще й розпочався дощ. Ну все, сам Бог велів закінчити акцію щодо захисту української мови скигленням про окупацію. Але менти подарували не просто видовище, а переконання, що акція все-таки пройшла добре. Так, були сутички (локальні) між демонстрантами та космонавтами. Останні декілька разів застосовували сльозогінний газ.

Але вже після закінчення дощу загін космонавтів (20-30 осіб) чомусь вирішив прорватися з боку сходів (вхід у Маріїнський парк зі сторони Кабміну). Вони так активно пересувалися, що почали штовхати людей – попадали бабусі, жінки, чоловіки. Це викликало агреснивну реакцію в людей, які теж почали штовхатися. Ну а далі “слово за слово” і, зрештою, виникла велика бійка, за підсумками якої в оточенні опинилося 25-30 “космонавтів”, котрі були дуже перелякані (бо їм надавали “люлєй”) і не знали, що робити.

Не далеко від фонтану, в самому Маріїнському парку оточили ще один загін поліцаїв – 30-40 осіб. А вони всередині (кільцем) тримали 5-10 протестувальників. Ці теж були перелякані і не знали що робити. Зрештою їм дали відступити і ті втекли. Загалом бійка тривала 7-10 хв.



Джерело

1 коментар:

  1. забавный видос)
    жаль только некоторых стражей порядка, уж больно возраст их невелик!

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ