пʼятницю, 7 червня 2013 р.

Обладміністрація розшукує січеславських ветеранів ОУН І УПА. Чи близько визнання?

Січеславські чиновники розшукують вояків ОУН та УПА. За словами представника департаменту соцзахисту населення нашої обладміністрації, таку роботу активізували у зв’язку з подання до ВР законопроекту про визнання членів ОУН і УПА «воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України». 

Так вийшло, що через нас шукали зв’язку з оунівкою та політв’язнем Марією Засіменко-Бонацькою, автором книги, текст якої ми періодично викладаємо на блозі. Марія Созонівна в телефонному режимі висловила нам свою  занепокоєність стосовно того, чи дійсно благі наміри у чинної влади і чи не стане це приводом для нових репресій у вигляді скорочення пенсійних пільг. Неймовірно: незалежності України вже 22 роки, а ці люди – справжні палкі патріоти своєї землі - до сих пір бояться назватися. І ми чудово їх розуміємо, лише уявляючи, ЩО вони пережили протягом свого життя. 

Такий законопроект зареєстрований у ВР в цьогорічний День Героїв. На даний момент законопроект опрацьовується в комітеті. Ознайомитись з  проектом та слідкувати за ним можна за посиланням. Варто додати, що подібні законопроекти вже неодноразово реєструвалися депутатами минулих скликань, проте не мали популярності серед представників окупаційної влади. Чи вийде в патріотично налаштованих сил цього разу? Побачимо. 

Навіть у випадку офіційного визнання ми спостерігатимемо серйозне протистояння серед населення - суперечки не вщухатимуть. Проте такий крок від влади - це вже початок довгого шляху примирення. А поки що лишається здогадуватись, чи побачить Марія Созонівна свою державу цивілізованою, яка змогла вирішити суперечливі питання історії шляхом урівняння ветеранів, чи ні. Нехай вже  не примирення – це надто складно - нехай урівняння,як це, наприклад, зробила Естонія...

Героям - слава!

Онука Чучупаки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ