вівторок, 5 листопада 2013 р.

В Дніпропетровську відкривається археологічна виставка "Настоящее прошлое"

З 9 по 20 листопада в арт-центрі "Квартира" буде відкрита безкоштовна археологічна виставка-презентація. На виставці "Настоящее Прошлое" будуть представлені кілька напрямків: фото- та відеоматеріали з археологічних експедицій, знаряддя праці археологів, та безпосередньо знахідки.

В рамках відкриття експозиції 9 листопада на 13:00  запланована інформаційна зустріч з представниками науки, котру проведуть співробітники археологічних експедицій з України і Росії. Обговорюватимуться наступні напрямки:
- важливість збереження пам'яток історії та культури;
- активна участь школярів та молоді;
- організація волонтерського руху;
- співпраця з громадськими та державними організаціями.

Олександра Полянчикова, яка є однією з організаторів заходу,  вже 10 років їздить в археологічні експедиції у якості волонтера і тісно спілкується з археологами Росії та України. 

"Ми створюємо цей проект, щоб привернути увагу громадськості до проблем дослідження та популяризації культурної спадщини, - повідомляє вона. -   Ми намагаємось донести атмосферу польового табору до стороннього спостерігача. Тому в експозиції, окрім іншого, будуть представлені поетичні доробки на історичну тематику". 

За думкою організатора, в археології існує безліч невирішених проблем.Та прикро те, що більшість із них не виходять за рамки вузьких академічних кіл. 

"На відкритті ми говоритимемо про співпрацю з громадськими  та державними організаціями. Дана тема є актуальною для нашого регіону, так як цього року Дніпропетровський Національний історичний музей не отримав жодних дозволів на проведення археологічних досліджень," - додає Олександра.

Режим роботи виставки: 9-20 листопада, з 13:00 до 17:00,
арт-центр "Квартира", вул. Красна Площа, 3-1
Вхід вільний,
для організованих груп та з питань медіа-підтримки:
реєстрація за тел. (066) 184 29 81; (067) 963 96 29

Онука Чучупаки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ