неділю, 22 червня 2014 р.

Удод не пустив "Свободу" і громаду до ОДА

20 червня 2014 року у Січеславі близько трьох десятків невідомих вояків у повній армійській екіпіровці, навіть у бронежилетах, завадили громаді разом зі свободівцями пройти до сесійної зали обласної ради. А у вестибюлі будівлі журналістами були помічені добре знайомі січеславцям по подіям 26 січня молодики спортивної зовнішності, так звані «тітушки».


Викликані на місце події міліціянти і очільник штабу національного спротиву Дніпропетровська не змогли змусити невідомих виконати закон і впустити представників громади на засідання. Тільки після того, як під будівлею зібрався чималий натовп разом з журналістами, до громади вийшов заступник голови обласної державної адміністрації, коротко переговорив з невідомими військовими та дозволив пройти ініціативній групі до сесійної зали.

Серед громадян, які намагалися потрапити на сесію, знаходилися три помічника народного депутата від фракції ВО «Свобода». Демонстрація службових посвідчень, за якими свободівці мають право бути присутніми не тільки на засідання органів місцевого самоврядування, але й у Верховній Раді, нічого не дало. Міліціянти, що приїхали через 40 хвилин після виклику тільки розводили руками. Хоча громадяни помітили, що представники силовиків мають зв’язок з невідомими молодиками спортивної зовнішності, які знаходилися за кордоном «зелених чоловічків» у вестибюлі облради.

Ситуація накалялася з кожною хвилиною. Січеславці, пам’ятаючи відношення минулої бандитської влади до простих громадян, були готові на рішучі дії. Тим більше, що очільник обласної ради, який нехтував волею громади під час Революції Гідності і підозрювався у співпраці з найманими бандитами – «тітушками» Євген Удод і зараз обіймає цю посаду. Люди обурено кричали «зеленим чоловічкам», що тих бронежилетів, які зараз на них, дуже не вистачає на сході у зоні бойових дій і у такій екіпіровці потрібно їм бути там, а врешті решт пригрозили штурмом та заблокувати виходи з будівлі.

Народ скандував: «Не за те наші хлопці гинули», «Нам не потрібні кишенькові армії, їдьте на схід». Тільки після цього за наказом
заступника «губернатора» Бориса Філатова «зелені чоловічки»відступили, а ініціятивна група від громади змогла реалізувати своє право на участь у місцевому самоврядуванні та потрапити на засідання обласної ради.

Примітно, що цього дня на сесії вирішувалися питання змін до обласного б’юджету та деякі другорядні кадрові призначення по області.

Прес-служба "Свободи"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ