вівторок, 5 серпня 2014 р.

На вулиці Косіора вже немає меморіальної дошки катові (ФОТО)

1234590_298762626963100_3589333284315533702_n
Сьогодні, 5 серпня, патріоти Дніпропетровська  прибрали з вулиці Косіора пам'ятну табличку партійному діячеві та одному з організаторів Голодомору  - Косіору Станіславу.

Цього більшовицького діяча визнають винуватцем у смерті мільйонів українців у 1932-1933 роках.

Kosior_S.Влітку 1930 року,  виступаючи на зборах партактиву, Косіор заявляв:

Селянин приймає нову тактику. Він відмовляється збирати урожай. Він хоче згноїти зерно, щоб задушити радянський уряд кістлявою рукою голоду. Але ворог прорахувався. Ми покажемо йому, що таке голод. …Ви повинні зібрати зерно до останньої зернини і відразу відправити на заготівельний пункт.


Активістів було небагато -  представники четвертої сотні Майдану, г.о."Самозахист підприємців", "Нова нація" та Кодацька паланка ВЗН. Разом, перед цим посперечавшись з міліцією, вони зняли ганебну меморіальну дошку.
06

1234590_298762626963100_3589333284315533702_n
Нагадаємо, ініціативні групи  Дніпропетровська вже давно боролися проти вшанування ката у нашому місті. А саме виступали за перейменування вулиці Косіора: агітували місцеве населення і вели переговори з владою.


Білборд, встанолений за гроші  активістів на вулиці Косіора у 2013 році
Білборд, встановлений за гроші активістів на вулиці Косіора у 2013 році

Та у міського голови ніколи не було бажання на перейменування, не дивлячись на спрощену процедуру цього процесу. І лише після перемоги Майдану, коли місцевій владі потрібно було швидко "перефарбуватись", виявилось, що змінити ім'я площі Леніна - все ж не складно. 
Та до Косіора черга все одно ніяк не доходить. Тож активісти вирішили взяти справу під власний контроль і зрушити принаймні дошку.

Фото з акції -  з фб-сторінки Олександра Коваля

1 коментар:

  1. ОСТАННІ ХВИЛИНИ КОСІОРА В СІЧЕСЛАВІ
    Сьогодні 5 серпня 2014 року в нашому місті відбулось відновлення справедливості. нехай часткове, вле...
    На одному з будинків нашого міста декілька років поспіль висіла дошка прославляюча ката українського народу Святослава Косіора. Ця нелюдь вбила найбільш злочинним способом міліони українців, вчинивши голодомор у 1932-1933 роках по всій Україні.
    Судом сучасності по факту голодомору було визнано одним з творцев його саме цього комуністичного діяча. і зараз, коли комуністи в черговий раз почали винищувати українців. спонсоруючи та закликаючи окупантів та терористів на нашу землю, громада міста просто вже не стала терпіти такого знущання над собою і історичною пам'яттю жертв голодомору.
    Те. що ця справа не потребує матеріальних затрат і ніяких додаткових рішень, бо є ще і указ президента на додачу про знищення пам'яток тоталітаризму, то ця справа не зайняла багато часу.
    В акції взяли участь близько 40 представників різних політичних та громадських і профспілкових організацій нашого міста.
    Ми до цього більше двох років присвятили пояснювальній роботі з місцевим населенням і як ітог, захищати дошку майже ніхто не прийшов. були поодинокі перехожі, що взагалі не знали хто це і що таке, проте намагались захищати його як символ саме тої епохи проти якої повстав майдан, саме з нею зараз іде війна на сході нашої держави. Тобто, з'ясувалось, що потенційні зрадники. такі саме, як у Луганську та в Донецьку живуть і у нас, ходять поряд, дихають нашим повітрям, їдять український хліб і в той же час хочуть зберегти символ панування режиму катів та злочинців на нашій землі. Нажаль вони і досі не зрозуміли, що в нашому краї зараз немає того, що відбувається в Донецьку і Луганську не завдяки їм. а завдяки тим свідомим громадянам, що з гордістю носять це ім'я ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ. і саме тому ми маємо право вирішувати що тут може знаходитись на нашій землі. а що ні.
    Слава Україні! Героям Слава! відео повне тут http://sicheslavsamooborona.blogspot.com/2014/08/blog-post_5.html

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ