неділю, 16 грудня 2012 р.

Інквізиція під стягом толерантності – 6 фактів про полювання на традиційні сім’ї у Європі


Єврочиновники на повному серйозі обговорюють можливість обмежити дітей у читанні книг, в яких показані традиційні сім'ї, де тато ходить на роботу, а мама виховує дітей. На їхню думку, читання такої літератури сприяє створенню у дітей неправильного уявлення про сучасне життя.

Чиновники знайшли крайнього у боротьбі за рівноправність статей. У звіті, котрий підготував комітет Єврокомісії з прав жінок, прямо зазначено: книжки, які європейці читають своїм дітям, формують неправильний підхід до життя.

В оповіданнях і повістях, які складають золотий фонд дитячої літератури, дуже часто фігурують дорослі, обов'язки яких чітко розписані: тато працює, мама сидить вдома і виховує дітей. Саме це і є поганим фактом, зазначають члени комітету Єврокомісії. У маленьких читачів після прочитання такої книги формується уявлення, що жінкам місце на кухні, а не в офісі, і цю ідею з книги вони переносять на все уявлення про реальне життя. Формується так званий гендерний стереотип. На думку еврочіновниць, суспільство повинне виправити ситуацію.

Один з пропонованих варіантів - запровадити в школах спеціальні курси, де дітям будуть пояснювати, що всі - і хлопчики, і дівчатка - наділені рівними правами і можуть робити свою кар'єру без оглядки на стать. На таких курсах школярам запропонують прочитати "правильну" літературу, а "неправильну" - запхати подалі на полицю.

Різдво в Данії

У Данії в місті Коккедале спалахнув міжрелігійний конфлікт: рада мешканців в районі Егедальсвенг відмовилася виділити кошти на закупівлю ялинок до святкування Різдва. Цікаво, що до цього рада мешканців, де більшість становлять мусульмани виділила кошти на святкування Ураз-Байраму. На мусульманське свято було виділено 60 тисяч крон або більше 10 тисяч доларів, а християни просили виділити кошти на купівлю кількох ялинок за 5-7 тисяч датських крон (від 852 до 1193 доларів США).

"Я, як і раніше, вважаю, що ми повинні наполягти на своєму рішенні, оскільки це питання не грошей, а принципу. Мені здається смішним, що, будучи мусульманином, я повинен організовувати проведення християнського свята. Я ніколи не святкував Різдво і не хочу відзначати його зараз", - заявив член житлового правління Егедальсвенга Ісмаїл Местазі.

Місцеві християни назвали вчинок влади "нетолерантним" і почали самостійно збирати кошти на придбання ялинок. У той же час представник датської опозиції Том Бенке висловив занепокоєння, що Данія такими темпами може перетворитися на повністю мусульманську країну.

"Не варто намагатися перетворити Данію в мусульманську країну просто через те, що ви сповідуєте цю релігію", - заявив він підкресливши, що люди повинні мати право відзначати свої свята. Також Бенке зазначив, що мусульмани також повинні поважати традиції країни, в яку вони приїхали.

Волонтери Норвегії



Окружний суд норвезького міста Агдер засудив 7-річну дівчинку, яка страждає на захворювання серця, до виплати судових витрат на користь 63-річного норвежця, який скоїв у її бік спробу безкорисливої сексуальної освіти.

Суд району Ауст-Телемарк виправдав навченого життєвим досвідом волонтера-педагога, відкинувши спроби стягнути з нього 60 тисяч крон за моральну шкоду і фізичний збиток.

Адвокати "примхливої" дитини намагалися оскаржити рішення районного суду, проте суд не знайшов правових підстав для розгляду спроби нажитися на благородному батькові сімейства. Справедливість перемогла, коли судові витрати в 2000 крон були стягнуті з т.зв. потерпілої сторони. Батьків дитини зобов'язали їх виплатити державі протягом місяця.

У даний момент неслухняна дитина перебуває в лікарні. Батьки відмовилися оскаржити рішення районного суду у Верховному Суді Норвегії. Їм дали зрозуміти, що, намагаючись уникнути відповідальності, вони ризикують збільшити суму збитку на користь потерпілого і держави в особі суду.

Рівність статей в Австрії

Член віденської міськради Рената Браунер і керівник проекту Даніела Орнер відкрили перший "статевочуткий" (geschlechtssensibel) дитячий садок "Fun & Care" ("Забава і турбота") в 1999 році.

Втілюючи гендерні теорії в життя, організатори прагнуть "відкрити хлопчикам і дівчаткам якомога більше нових і різнобічних доріг для досягнення справжньої рівності шансів": дівчаток вчать грати у футбол, возитися з інструментами, відбирати у хлопчаків машини, "відвойовувати" місце в гардеробі, домагатися свого криком і силою; хлопчикам показують, як грати з ляльками, знайомлять їх з масажем і доглядом за тілом, видають кожному сумочку з косметикою, пояснюють, що означає бути красивим, наряджають в сукні принцеси, фарбують нігті, допомагають звикати до пасивної ролі: терпіти , просити про допомогу, поступатися.

Боротьба зі стереотипами в Німеччині

Педагоги з організації "Діссенс" проводять з підлітками так званий "Конкурс упереджень", який повинен показати, що чоловіки і жінки розрізняються значно менше, аніж це зазвичай вважають. Проводяться палкі дебати про те, чи можуть дівчата ходити в туалет стоячи, і чи повинні юнаки показувати свої почуття. Офіційна мета "Діссенса" - "руйнування самоідентифікації підлітка", "виховання з нього критика власної статі" та формування з нього не те щоб "іншого юнака", а взагалі "не юнака".

Реформи мови в Швеції

У дитячому садку "Егаліте" активно працюють з рівноправністю статей: слова "хлопчик" і "дівчинка" не використовуються, особові займенники, такі як "hon" або "han" не заборонені, але вони перекриті поло-нейтральним словом "hen".

Шведське видавництво "Казкова друкарня" випускає книги, якими замінюють в дитячих садках "гендер-некоректні" "Білосніжку" і "Дюймовочку" - про самців-жирафів, які мріють про дитину, або про принцесу, що відкидала женихів до тієї пори, поки не зустріла на лісовій галявині дівчину і не покохала її.

Джерело 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ