четвер, 13 грудня 2012 р.

Сирійці погрожують українцям!

Сирійські бойовики погрожують, що посольство України й посольство Росії в Сирії, громадяни цих країн, а також іранці будуть "здобиччю й ціллю" моджахедів.

Відеозвернення сирійських бойовиків, які захопили українку Анхар Кочнєву, оприлюднене 12 грудня програмою "События" на телеканалі "Україна".



"Посольство України, посольство Росії, громадяни цих країн, а також іранці відтепер будуть здобиччю й ціллю для всіх наших сил. Ми закликаємо не випускати ні українця, ні росіянина, ні іранця живими з Сирії", - говориться у зверненні бойовиків.


 "Це ми заявляємо у відповідь на заяву МЗС України про шпигунку з України Анхар Кочнєву, яка носила зброю й була перекладачем для російських офіцерів", - пояснюється в ньому.

Журналісти передали це відеозвернення МЗС України, але "представники МЗС відповіли, що не будуть коментувати заяву сирійських бойовиків, доки не перевірять її достовірність".

Напередодні українське Міністерство закордонних справ попросило сирійський уряд допомогти у звільненні полоненої громадянки України, журналістки Анхар Кочнєвої.

Раніше викрадачі Кочнєвої погрожували розправитися з нею 13 грудня, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі 50 млн доларів, пише з посиланням на британську газету "The Guardian" видання Zn.ua.

У середу, 12 грудня, голова МЗС України Костянтин Грищенко написав у своєму Twitter: "Про нашу співвітчизницю в Сирії: повірте, робимо все можливе для її порятунку. Підключили всі офіційні і неофіційні канали".

Згодом прес-служба МЗС офіційно повідомила: "Україна вчергове висловлює глибоке занепокоєння ситуацією довкола Ангар Кочнєвої, яка незаконно утримується на території Сирії угрупованням, що іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії".

"Українською стороною вживаються всебічні заходи для визволення захопленої українки як на рівні держави, у тому числі у взаємодії з міжнародними партнерами, так і з залученням громадських та релігійних організацій", - заявляє міністерство.

"Україна застерігає осіб та угруповання, які утримують Кочнєву, що в разі застосування ними методів фізичного чи іншого впливу на неї, що завдадуть шкоди її здоров`ю або життю, невідворотним наслідком для всіх причетних до таких дій буде настання у повній мірі відповідальності за скоєння злочину", - попередило МЗС.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ