вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Гуляй ромале! Гуляй чавеле! (ДУМКА БЕЗ ЦЕНЗУРИ)

Заголовок цієї статті взятий із відомої циганської пісні, і звучить доволі безтурботно,але якщо зануритись глибше у циганську проблему, то буде про що турбуватися. Турбуватися? Хм… Будемо просто спостерігати, тому що якщо про це заявити в голос, то тебе обізвуть фашистом або ще навіть можливо і неонацистом. Наша ліберальна і демократична влада скаже, що всі люди рівні з народження. Однак хочу розчарувати правлячу верхівку і всіх лібералів культуристів: всі люди мають однакові права, але не всі люди рівні, а ще й якщо проживають не на своїй землі.


Мабуть, читачу стало цікаво, в чому причина мого стривоження. Причина є, і доволі таки серйозна. Отже, на території України проживає за даними перепису 2001 року 47 587 представників ромської етнічної меншини. Що ж роблять цигани в Україні?
Циган, які ведуть нормальний спосіб життя з точки зору цивілізованого світу є одиниці. Зазвичай, цигани живуть по селах і невеличких містечках. Працювати вони не люблять, краще жебракувати і народжувати дітей. Щодо останнього, то в них з цим проблем ніколи не було. Вони належать до одних із найплодючіших етносів в Європі. Не хочуть коня гнати до аптеки за контрацептивами. Потім тут з’являється маленька радість, потім ще одна і ще і т.д. Потім вони вимагають в держави соціального забезпечення і отримують його. Більшість з них не фіксують офіційно свої шлюби, дівчата часто народжують неповнолітніми - і тут соцзабезпечення за матір одиначку, плюс виплати на дитину. В школу ж, звичайно, діти не всі підуть, бо потрібно сидіти вдома і дивитись за меншими, або бродити по базарах і просити милостиню. І це лише один з аспектів паразитизму волелюбного народу ромів. І чому пересічний український платник податків повинен забезпечувати всіх «паразитів суспільства»? А тому що всі ми -  демократи і дбаємо про національні меншини, бо їх потрібно захищати.

Європа підкорилася політиці мультикультуризму США, і тепер ось має собі халепу. Але роми вже довели європейців до точки кипіння. Вся Європа бореться з ними. Це ми бачимо на прикладі Норвегії, Франції, Болгарії, Румунії, Угорщини, Болгарії і т.д. На приклад, у Норвегії влада має намір натиснути на муніципалітети щоб ті заборонили на своїй території жебракування. Таким чином, влада Норвегії хоче скоротити число циган, що заполонили її міста. У Данії подібний закон вже в дії, найближчим часом буде прийнятий у Фінляндії. Де-юре аналогічний закон діє у Великобританії з 1824 року.

А тепер сюрприз. Доблесний Президент України В. Ф. Янукович виступає рятівником Європи. Указ Президента України №201\2013 «Про стратегію захисту і інтеграцію в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року» З метою створення належних умов для захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, забезпечення рівних можливостей для її участі у соціально-економічному та культурному житті держави. Ось, на які результати очікує влада:

• створити умови для виконання рекомендацій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України;

• забезпечити інтеграцію в українське суспільство ромської національної меншини;

• запобігти дискримінації ромів;

• підвищити освітній рівень ромів;

• поліпшити стан здоров'я ромів;

• поліпшити житлово-побутові умови ромів;

• забезпечити сприяння зайнятості ромів;

• розв'язати проблеми, пов'язані з отриманням ромами документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство, свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану;

• забезпечити збереження та розвиток культурної самобутності ромів.

Чудово, просто чудово, аплодисменти. Українські цигани відтепер житимуть краще. Та не все так просто. В стратегії йдеться не просто про українських циган, а і про циган з Європи. Якщо у важно прочитати перший пункт очікуваного результату, то можна легко здогадатися, що циган, яких уже в Європі не можуть терпіти - з радістю відправлять в Україну, оскільки у нас їх інтегрують в українське суспільство. В стратегії немає навіть словосполучення «цигани України», лише в загальній довідці про циган на нашій території і в європейському контексті. Тобто йдеться про циган  загалом. В російських ЗМІ неодноразово поширювалась інформація про те, що після євроінтеграції України Європа попросту буде переселяти своїх циган до нас або ж вони самі приїдуть, оскільки у нас будуть створені належні умови.

Тепер питання. Якщо вся Європа бореться із засиллям циган, то чому наша влада хоче навпаки їх інтегрувати? Для чого це простому українському народу? Після реалізації стратегії з циганами може виникнути така ситуація як з неграми у США, коли перевагу при прийнятті на роботу будуть віддавати цигану, а не українцю, бо це ж може розцінюватись, як расизм.

Вся стратегія фінансується за рахунок коштів державного б’юджету України, ну, можливо гуманний Євросоюз надасть фінансову допомогу, але чи підуть ці кошти у правильному руслі. Дане питання залишається відкрите, але мабуть кожен про себе подумав – «по карманах».
В Україні незліченна кількість дітей сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, і не всі мають змогу отримати належне медична забезпечення. Наша влада про нас подбати не може, а що вже говорити про інші меншини.

А тепер ще цікавенький факт. Згідно з лінгвістичними і генетичними дослідженнями предки циганів вийшли з Індії групою близько 1000 осіб у межах VI-X ст.. Тепер чисельність європейських циган за різними підрахунками сягає 10-12 млн. осіб. Ріст чисельності від 1000 до 10 000 000 за 1500 років. Зараз уявіть, що буде з українськими циганами, і тими що перетнуть наш кордон, хоча б за 20 років?
Вони прийдуть)


Мирон

В рубриці "Думка без цензури" публікуються тексти, які не обов’язково підтримує редакція. Їх поява на "Якщо не ти, то хто?" зумовлюється повагою редакції до демократичних прав кожної людини висловити свою думку.

2 коментарі:

  1. "Україна повинна залишатися самостійною, проте асоціація зараз нам вкрай необхідна. Ми сьогодні спостерігаємо в Україні національну кризу та хворобливу владу. Якщо ми не матимемо зовнішнього контролю над цим свавіллям, то опинимося у руїнах." 
    Кирило Дороленко – молодий політик та громадський діяч. - так вы о чем ваще?! :))))))) :)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цей указ видав ваш улюблений Янукович. А "тайожноє" ЗМІ звинуватили в усьому Європу. Подивиться будь ласка, яким числом підписаний указ.

      Видалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ