суботу, 12 квітня 2014 р.

Новини зі Сходу

Донбас захоплюють окупанти. Крайня точка - Слов'янськ. Це сотня км від Харкова. Менти? Створили блок-пост з БТРом і десятками автоматників. Але під Полтавою, з боку Києва... Сотня побитих. Розбиті авто. Витягали з рейсових маршруток і били чоловіків, що не мали прописки східняків. Але на більшість машин менти нападали відразу. Бачили київські номери, били скло, тикали автоматами та били прикладами. Підкинули кому попало багатоо зброїї...Зачистка по трасі Полтава-Харків іде далі. Спецназ з блок-поста щойно рушив в бік Полтави. Серед затриманих багато аполітичних громадян. Є побитіі автомайданівці. Спецоперація Авакова поо нападу на націоналістів проходить успішно... Недопустилаи щоб українці провели марш єдності в Харкові.

Телефонував брат, він зараз у Слов'янську. Каже, там всюди неукраїнські блокпости, озброєні люди, літають якісь гелікоптери. Запитує, хто ж буде захищати українців від російських окупантів, якщо більшість його друзів пішли до лав армії, а в Слов'янськ їх не везуть?
У Слов'янську кримські "зелені чоловічки" захопили журналістів Hromadske TV та Лента.Ру і заборонили їм працювати у місті, висвітлюючи події під управлінням МВС області та інших акціях. 
Про це Українській правді повідомили самі журналісти.
За словами журналістів, у Слов'янську озброєні сепаратисти, які захопили обуправленіе МВС Донецької області, захопили їх відразу, щойно вони наблизилися до периметру будівлі.
"Завели у захоплений відділ міліції, обшукали", - зазначили журналісти.
Через якийсь час їх відпустили за периметр, заборонивши далі працювати і пригрозили.
За словами працівників ЗМІ, озброєні люди, які захопили будівлю МВС, не схожі на "зелених чоловічків", "це не російський спецназ", зазначають журналісти.
Разом з тим боєць, який обшукував пресу, заявив, що відділ міліції Слов'янська захопила самооборона Криму, а сам він - з Підмосков"я.

"Я отримав це у Кандагарі". Фото - @RolandOliphant
"Чоловічки" у Слов"янську, фото @A3AR
 
"Під Слов"янською РДА поки що спокійно"
Ситуація в Луганську зараз дуже напружена - центр міста перекритий, по вулицях ходять люди зі зброєю.
Про це в ефірі Громадського ТБ повідомив керівник громадської мережі "Опора" в Луганську Олексій Корнелецький.
Він зазначив також, що сепаратисти розширюють захоплені території, збільшують барикади, просуваючись все далі від будівлі обласного СБУ.
"Там стоять озброєні люди, це, по суті, терористи", - розповів активіст.
При цьому Корнелецкій наполягає, що правоохоронні органи не діють і не перешкоджають підвозу фурами піску і дров сепаратистам.
  
"Ніяких перешкод не було. Була оголошена антитерористична операція, але ми її не бачимо", - сказав активіст.
Водночас Корнелецький підкреслив, що в Луганську є багато прихильників єдиної України, але люди в даний час вважають себе покинутими і кинутими центральною владою.
"Багато хто боїться, що Луганськ стане другим Кримом", - зазначив він.
В. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський розповів, що захоплені в східних областях будівлі заблоковані правоохоронцями, і якщо ситуація не буде вирішена мирним шляхом, то силовики будуть діяти відповідно до закону про боротьбу з тероризмом.
Українська правда

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ