вівторок, 27 травня 2014 р.

У прокуратурі Дніпропетровської області відбувається масове звільнення працівників

У прокуратурі Дніпропетровської області відбувається масове звільнення процесуальних керівників. 22 співробітники відділу процесуального керівництва та інших відділів прокуратури області написали рапорти про звільнення з формулюванням «за усною вказівкою прокурора області».


Про це повідомляють джерела у прокуратурі Дніпропетровської області.
За інформацією співробітників відділу процесуального керівництва, у п’ятницю, 23 травня, прокурор області Роман Федик забрав рапорти про звільнення з відділу кадрів до свого кабінету. Згодом він викликав по одному всіх співробітників відділу з вимогою переписати їхні рапорти, прибравши формулювання «за усною вказівкою прокурора області», на що ті відповіли відмовою. У суботу, 24 травня, ніхто, крім начальника відділу, не вийшов на роботу.
Рапорти про звільнення написали наступні
співробітники відділу процесуального керівництва: Басов, Гагач, Куташі, Зайцев, Семенюк, Солдатов, Тимошенко, Руденко, Халін, Кравець, Зленко, Хоменко, Перхун, Любович, Кириєнко, Пипка та інші.
До їх обов’язків входило здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчого відділу прокуратури області.
Ще троє працівників прокуратури області – Биков, Борисов і Пахніц – написали рапорти про звільнення раніше та з іншим формулюванням: «у зв’язку з незгодою із хамською поведінкою прокурора області Федика Р.Р.».

Водночас, прокурор Дніпропетровської області Роман Федик у коментарі кореспонденту «ЗіБ» спростував масове звільнення співробітників.
«Це не відповідає дійсності, і близько не було такого», - заявив Федик.
Начальник відділу кадрів прокуратури області Світлана Резніченко, якій співробітники відділу процесуального керівництва передали рапорти на звільнення, під час телефонної розмови з кореспондентом «ЗіБ» відмовилася коментувати ситуацію, поки не буде оприлюднена офіційна позиція прокурора області з цього питання.

«У мене є безпосередній керівник – прокурор області. Будь-які коментарі може надати тільки він. Якщо прокурор області не підтвердив наявність цих рапортів, я не можу коментувати це питання», - сказала Різниченко.
Як відомо, Роман Романович Федик був призначений на посаду прокурора Дніпропетровської області 6 березня 2014 року. З часу його призначення в інтернет-ЗМІ з’являлися анонімні повідомлення про некоректну поведінку прокурора області та викликану нею конфліктну ситуацію в колективі прокуратури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ