пʼятницю, 28 червня 2013 р.

Студенти Січеслава - проти злиття трьох ВНЗ в один! (АНОНС)

Не дивлячись на закінчення сесії, атмосфера у студентському середовищі Січеслава (Дніпропетровська) лише починає розпалюватись. Ви гадаєте, в цьому винна спека? А от і невірно - Міністерство освіти з Табачником:)
26 червня на засіданні Кабміну було вирішено питання утворення в Дніпропетровську Дніпропетровського економічного університету шляхом злиття трьох університетів (на базі Дніпропетровської державної фінансової академії (єдиний університет Дніпра, що знаходиться на Лівому березі), Академії митної служби України та Дніпропетровського державного аграрного університету ).  

Розпорядження викликало резонанс серед студентів, батьків та викладачів. Особливо серед студентів Аграрки - адже вони переходять зі сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Міністерства освіти і науки, а це покличе за собою зменшення фінансування. 

"Наш університет - один з найстаріших в місті, - пишається студент 4-го курсу Аграрного університету і обурено додає: - Я буду тепер  мати диплом якогось невідомого економічного університету! Цікаво одне, як, наприклад, буде викладатись ветеринарна медицина, агрономія чи зоотехнія в економічному виші? До того ж, таке об'єднання (а насправді приєднання до фінансової академії з перейменуванням)  призведе до скорочення державного замовлення, зміни та скорочення викладацького складу". 

Його ініціативна група збирає акцію протесту вже у цей понеділок, 1-го липня.  Обіцяють, що буде багато протестуючих студентів, викладачів та навіть ...батьків першокурсників:)

Студенти ДДФА злиттям задоволені та про обурення своїх потенційних побратимів не знають. 
"Економічний університет - це краще, ніж фінансова академія, тож ми не хвилюємось. До того ж, ми ще рік тому перейшли з балансу Міністерства фінансів, на Міністерство освіти. Так, наше фінансування значно скоротилося, проте зараз це нам вже не загрожує", - говорить студентка ДДФА, яка не чула про протест і точно не збирається на нього приходити.

На запитання "Ви за чи проти?" до студентки  Академії митної служби отримуємо категоричну відповідь: "Звісно, ми проти..нас зрівняли, можна сказати, з гівном. Більша частина вступила в академію, сподіваючись, що вийде майбутнім митником, з гарантованою роботою. Думаю, гірше тим, хто навчається за контрактом, бо в нас він коштує близько 12-13 тис. грн, порівняти з аграрним чи з ддфа - там він близько 5-6 тис. грн.
Люди приїхали з різних куточків України, багато із Заходу. І що вони матимуть? Звичайний диплом економіста, який можна було отримати у будь-якому ВНЗ. 
Якщо наші будуть протестувати - особисто я приєднаюсь. Шкода, наша курсантська рада тільки рада цьому злиттю. Особисто голова курсантської ради не вбачає в цьому нічого поганого.
В нас жартують, що були "АТСУ - Академия таможенной службы Украины", а стали "АТСУ - Аграрно-транспортное сельхоз училище".

Протест проти злиття трьох університетів Січеслава відбудеться 1.07 о 10:00 біля Дніпропетровської ОДА (Пр. Кірова, 1). Початкова точка збору о 9:00 - Аграрний університет, де відбудеться спілкування студентів з викладачами та деканатами. 

 "Якщо не ти, то хто?" і "Студентська Свобода" збираються на акцію 1 липня на Шевченко, 37 о 8:15. Потім йдемо на Аграрку, потім - на ОДА. 
Варто розуміти, що ректорат університетів увесь регіоналівський. Партійних прапорів там не буде, але корисно усвідомлювати, що регіони протестуватимуть проти регіонів, а їм в цьому допомагатимуть студенти та націоналісти:).

З собою можна взяти  державні прапори, бунтівний дух та... воду:)

До зустрічі на барикадах!

Онука Чучупаки


18 коментарів:

  1. Уважаемые кретины, живем мы в Днепропетровске, а сичеслав - вымышленное название кретинов, называйте вещи своими именами и не пррпагандируйте здесь свои интересы!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. кретин це ти , бо січеслав історична назва нашого міста , так він називався в 1918 році .

      Видалити
    2. И что что он так назывался, ты ублюдина в 1918 живешь?

      Видалити
    3. хач чи москаль . Ти хто ? розкрий секрет своєї придурковатості

      Видалити
    4. Какая тебе разница какой я национальности?Придурковат или болен шизофренией ты, доказывая что ты очередная националистическая мразь.

      Видалити
    5. "очередная" видно багато нас у тебе на шляху потраплялось . Це добре .Націоналізм набирає популярності

      Видалити
    6. Разочарую тебя, попадалось не много.Среди дураков конечно набирает.

      Видалити
    7. так ,так , усі дураки , один ти лише промінь світла серед темноти тупості

      Видалити
  2. Всі найбільші протести починались зі студентських, подивимось як в цей раз...

    ВідповістиВидалити
  3. мне интересно кто же это такая сонная студентка коротая так "красиво" назвала студентов аграрного и финансовой академии- Гамном? Такое неуважение! Если вы учитесь в таможенной академии это не значит что можно называть тут всех кем вам угодно. Я тоже против слития. Я считаю что ВУЗы совершенно разные, и кому пришло в голову объеденить именно их...... Украина- целиком и полностью аграрная страна, и убить сейчас Аграрный университет это значит убить страну! Экономистов хватает! А вот действительно квалифицированных Аграрных работников НЕТ! Надеюсь правительство одумается, пересмотрит свое предложение, и примит гуманное решение!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Было бы правильнее наоборот - расширить аграрный вуз.

      Видалити
    2. Я спілкувалася з цією студенткою. Малося на увазі не те, що студенти гівно, а те, що студентів АТМУ ні у що не ставлять, до них не прислухаються, з ними не рахуються. Назвемо це фразеологічним оборотом, не сприймайте на власний рахунок:)

      Видалити
  4. если объеденять то никак не Финансовую академию и Ааграрную... и вообще с чего правительство так решило?

    ВідповістиВидалити
  5. Найцікавіше, що мітинг вже відбувся))) судячи з наведеної в анонсі дати) Причому, ще ДО наказу Міносвіти*-))))

    ВідповістиВидалити
  6. Об'єднання вишів - масштабне кидалово! Викладачі Митної академії мали статус держслужбовця з усіма відповідними доплатами та ставками. А тепер вони стануть підлеглими Тобачьнєга.
    Викладачі Аграрного університету не мали щастя виконувати маразматичні накази Тобачьнєга, а тепер матимуть.
    Фінансова академія з занюханого лікнепу для аборигенів лівого берегу Січеслава перетвориться на двігатєля прогресу.

    Треба Транспортний Університет об'єднати з фінансистами, хай радіють.

    ВідповістиВидалити
  7. підари їм стрілять треба а не на мітинг йти

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ