вівторок, 3 грудня 2013 р.

Увага! Валера Гарагуц у біді!

Увага! Київ, Майдан!
СУД НАД ЖУРНАЛІСТОМ! Валерію Гарагуцу з дніпровської газети "Лица", затриманому на Банковій, шиють "масові заворушення" (ст. 294 ч.1), визначають запобіжний захід.
 

Беркут звіряче побив і затримав мого друга – Валеру Гарагуца, лише за те, що він надавав першу допомогу пораненим .
Позавчора на Банковій після атаки Беркуту прямо на вулиці, стікаючи кров'ю , лежали і корчилися від болю і ран багато людей. Валера- чудова і чуйна людина, переконаний пацифіст, і коли ми їхали на Київ він узяв із собою аптечку- каже, на всяк випадок, не дай Боже щось станеться- буду допомагати людям. А ще Валера – один із засновників відомої у Дніпрі газети «Ліца» і за журналістською звичкою не міг не бути в центрі подій.

С початку його несподівано ззаду підсікли ударом дубинкою- саме тоді, коли він бинтував голову черговому потерпілому. Він упав і довго не міг підвестися з асфальту, тоді беркутня стала добивати лежачого- ногами в голову, дубинками. Його, разом з іншими, відтягнули під саму Адміністрацію Президента і понад три години, переодично копаючи , тримали без медичної допомоги на холодному граніті.

Зараз Валєра і ще 4-ро затриманих- у наручниках на койках закритого відділення Київської лікарні швидкої допомоги- з черепно –мозковою травмою та численними гематомами. Інших хлопців взагалі перетворили на криваве місиво- щє непритомні вони теж годинами лежали на граніті під резиденцією Януковича. Виродки з беркуту позували одне перед одним і фотографувалися, ставлячи ногу на голову своїм скаліченим жертвам. Вони схопили Валерія близько 17-ї години, а адвоката допустили лише о 4-ій ранку.

Дякуючі друзям, адвокатам і нардепам від Свободи Ігорю Янківу , Олександру Мирному а також моєму побратиму- свободівцю Андрію Бондаренку ми тримаємо ситуацію на контролі. Сьогодня після обіду – засідання Шевченківського районного суду м. Києва (вул. Смирнова- Ласточкина,10) де буде обиратися запобіжний захід. Але час точно не відомий.


 Текст взято з  фейсбук-сторінки Андрія Денисенка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ