четвер, 2 січня 2014 р.

Феноменологія підривної діяльності

Як традиціоналісти ми можемо лише стати на бік тих, хто бореться з тиранією золота, плазуванням перед капіталом і безликою та космополітичною фінансовою масою. Але поспішаємо зауважити, що все це можна подолати, діючи в двох різних і навіть прямо протилежних напрямках:
в першу чергу, опускаючись ще нижче за буржуазний клас, відбираючи в нього владу в ім’я простого люду, «пролетаріату», «народу», тобто цієї демократичної недоторканної спільноти, яка зреклася Муссоліні. Ось таким чином і встановлюють соціалізм, комунізм, марксизм, первісний сов’єтизм і всі корупційні ідеології, в яких «соціальна справедливість» і навіть в деяких випадках «загальні інтереси держави» лише приховують тверду й садистську боротьбу проти ієрархії та зрівнялівки. Друга можливість побороти капіталістичну буржуазію та олігархію – це перевершити її.
Етимологічне значення латинського слова «transcendere» – подолати через верх, а не через низ. “Перевершити” означає тут відновити цінності, вищі за золото, капітал, земельні ділянки та звичайну власність, оскільки це надекономічні, героїчні та аристократичні цінності. Таким чином, це цінності того класу чи касти, які у традиційних ієрархіях завжди законно домінували над класом торговців та темними пролетарськими масами. У такому випадку всі проблеми постають вже в іншому світлі, у тому числі й питання про соціальну справедливість.
Юліус Евола, «Феноменологія підривної діяльності»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ