четвер, 10 липня 2014 р.

Українського режисера Сєнцова примусово зробили росіянином

Росія вважає кримчанина, режисера Олега Сенцова російським громадянином, тому він не може зустрітися з українським консулом


Про це на прес-конференції повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає УНІАН.

За її словами, Сенцов не може зустрітися з консулом України, оскільки його автоматично, без його згоди, записали у громадяни Росії. «Російська Федерація, як відомо, прийняла законодавство, згідно з яким набуття російського громадянства для жителів Криму проходило автоматично, лише коли особа самостійно не відмовиться від російського громадянства. Для цієї відмови було виділено лише місяць», - сказала Лутковська.

Вона долала, що Сенцов на той час вже перебував у слідчому ізоляторі і фізично не міг відмовитися від російського громадянства, а відтак - російське громадянство він набув фактично примусово.

Лутковська додала, що, незважаючи на те, що Сенцов продовжує бути громадянином України, Росія відмовила йому у зустрічі з консулом України, вважаючи його громадянином Росії. «У зв'язку з цим я звернулася до омбудсмена Російської Федерації, але ще пройшло занадто мало часу, оскільки звернення було направлене лише на початку цього тижня», - сказала Лутковська.

Нагадаємо, 11 травня ФСБ затримала в Сімферополі українського режисера Олега Сенцова, якого видають за члена «Правого сектору», який планував організувати в Криму теракт. 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив ареш Сенцова до 11 жовтня.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ