суботу, 15 серпня 2015 р.

Вілкули продовжують втиху розпоряджатися державними коштами — старі схеми працюють

Управління капітального будівництва виконкому міської ради Кривого Рогу 7 серпня за результатами тендерів уклало угоди з ПАТ «Криворіжіндустрбуд» на будівельні роботи вартістю 83,92 млн грн.


Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пише видання "Наші гроші".

На реконструкцію площі Визволення виділено 56,19 млн грн. Ще 27,73 млн грн. піде на будівництво кладовища в районі Північного ГЗК.
Цей ГЗК з групи Ріната Ахметова раніше очолював Олександр Вілкул, який за часів Віктора Януковича був віце-прем’єр-міністром і очолював Дніпропетровську організацію Партії регіонів.

Батько Олександра, Юрій Вілкул, очолює мерію Кривого Рогу, яка і провела означені тендери на користь ПАТ «Криворіжіндустрбуд». Власниками цієї фірми є депутат Криворізької міськради від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.

Єдиним допущеним до участі конкурентом на тендері по кладовищу було ТОВ «Донпромпроект» Марка Попова. Він відомий як співзасновник ТОВ «Ремтекс», де його партнерами були Інна Рожкова та депутат Криворізької райради Юрій Вінклер (Партія регіонів).

На тендер подавало заявку ТОВ «Дар-Холон», яке пропонувало виконати роботи на 800 тис. грн. дешевше від переможця, однак її відхилили через відсутність кількох довідок, у тому числі копії банківської гарантії.

Тендер по реконструкції площі Визволення розіграли лише «Криворіжіндустрбуд» та «Донпромпроект». На обох торгах різниця цін між цими фірмами становила 2%.
З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про підряди «Криворіжіндустрбуду» Земляного на 498,78 млн грн.

У «Віснику держзакупівель» були оприлюднені кошториси на будівництва кладовища з 31-ї сторінки та реконструкцію площі Визволення після 30-ї сторінки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ