неділю, 4 серпня 2013 р.

Українця почнуть судити у Британії за тероризм і вбивство наступного року


Розгляд справи по суті проти
 аспіранта з Дніпропетровська почнеться 14 січня.

Центральний кримінальний суд Великобританії Олд-Бейлі призначив перше слухання по суті справи проти українця Павла Лапшина на 14 січня 2014 року. Як повідомляє BBC Україна, українського аспіранта звинувачують у організації трьох вибухів біля мечетей у Лондоні, а також у вбивстві мусульманина. До початку слухання Лапшин буде перебувати у в'язниці.

Його адвокат навіть не просив суд замінити запобіжний захід. Попередні слухання справи проти українця пройшли досить швидко і тривали трохи більше ніж півгодини. Сам Лапшин не був присутній у залі суду і спілкувався з судом за допомогою відеозв'язку. Згідно з рішенням суду, до кінця серпня сторона обвинувачення має підготувати всі докази для представлення в суді.

21 жовтня Лапшин зможе зробити заяву, чи визнає він себе винним. А вже 14 січня 2014 року відбудеться перше слухання справи проти нього по суті. Нагадаємо, що раніше британська поліція арештувала двох українців за вибухи в мечеті. Як виявилося, обоє хлопців стажувалися в ІТ-компанії. Згодом одного з українців випустили і попросили стати свідком у справі про вибухи біля мечетей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ