четвер, 28 червня 2012 р.

Дніпропетровськ скаже "НІ" правопорушникам у формі!


Нікого не дивує, що українська міліція не знає англійської, та й взагалі не відрізняється освіченістю, ерудованістю та ввічливістю. Але ж ми не маємо терпіти, коли за нашу безпеку «відповідають» агресивні особи з явними психічними розладами, які не знають основи основ – Конституції і навіть Закону «Про міліцію».

Під час сутичок із патрульною службою усвідомлюєш свою правоту, але не можеш аргументувати? Приходь на воркшоп і дізнайся, у яких випадках міліціянт має право перевіряти твої документи, на якій підставі та в якій формі правоохоронець може копирсатись у твоїх особистих речах. Дізнайся про правові акти, які регулюють ці та інші доволі обмежені можливості та обов’язки представників патрульної служби, та розкажи про них міліціянтам, бо вони не знають.
29 червня о 12:00 на Європейській площі (м. Дніпропетровськ) відбудеться воркшоп просто неба «Обізнаний – значить, озброєний», де ти зможеш отримати практичні поради від відомих українських правозахисників та громадських активістів, а також зручну кишенькову пам’ятку з вибіркою корисних статей із законодавчих актів, які можуть врятувати тебе у скрутній ситуації. Ми навчимо тебе правильно контактувати з міліцією!
Одразу після заходу ти зможеш попрактикувати отримані навички та разом із нами взяти участь у громадському моніторингу патрульної служби.
Приєднуйся до Всеукраїнської студентської кампанії зі встановлення контролю над дотриманням прав людини працівниками ОВС України «Захист та охорона: точки взаємодії з молоддю»! Допоможи викрити злочинців у формі!

Довідка:
Інформаційно-освітня програма зі встановлення контролю над дотриманням прав людини працівниками ОВС України «Захист і охорона: точки взаємодії з молоддю», яка адмініструється Правозахисним центром «Поступ», реалізується за фінансової підтримки Національного фонду розвитку демократії (NED) та Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні в партнерстві зі Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини» та Асоціацією УМДПЛ. Ознайомитися з інформацією, яка допоможе тобі уникнути неприємностей і не постраждати від жорстокого поводження охоронців порядку можна на платформі Соціальної мережі активістів-правозахисників.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ