неділю, 3 червня 2012 р.

У Києві невідомі влаштували стрілянину і спалили табір циган

Невідомі спалили дощенту циганський табір, який довгий час знаходився на вулиці Березняківській у Києві.

У таборі проживало близько 70 ромів, які приїхали в столицю з Берегового Закарпатської області. Більшість - діти. Люди поставили намети в яру між Дніпром і залізничними шляхами. Гроші заробляли, збираючи металобрухт, іноді їм допомагали їжею і одягом місцеві жителі.

1 червня 15 чоловіків у цивільному одязі прийшли в табір і вісім разів вистрілили з пістолета. Шість разів - у повітря, двічі - в собаку. Наказали циганам забиратися з Києва і підпалили намети. Згоріли майже всі пожитки і документи циган.

За словами ромів, в декількох нападниках вони пізнали знайомих міліціонерів. Ті й раніше регулярно навідувалися в табір, збираючи по 10-15 грн.

"Через те що у нас не було грошей сьогодні зібрати, вони спалили. Все дотла. Приїхали чоловік 15 міліція, тільки в штатському. Підпалили всі намети. У деяких людей навіть документи згоріли. А, крім того - застрелили собаку", - розповіла циганка Рита.

Більшість жителів табору купили квитки і поїхали в Берегове, хоча там їх родичі так само живуть у злиднях.

У той же час в ГУ МВС Києва не коментують ситуацію, зазначаючи, що розгляд можливеий лише після того, як роми напишуть заяву про неправомірні дії.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ