неділю, 9 лютого 2014 р.

Віче у Січеславі: "Вся власть-майданам!" (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Близько 2 тисяч січеславців прийшли сьогодні на віче до парку Глоби. Виглядало все яскраво і сповнено супротиву: на сцену вийшли народні депутати,  люди принесли труну для злочинної влади, хтось прийшов з парасолями підтримати російський опозиційний канал. 

Але блог  "Якщо не ти, то хто?" усі фото кореспондента Горині публікує чорно-білими.

Саме такою, на нашу думку,  виглядає світ для репресованих у Дніпропетровську активістів, зокрема для Кирила Дороленка, який зараз знаходиться у СІЗО, Ярослава Синиці, що продовжує перебувати у тяжкому стані з черепно-мозковою травмою, та для десятків інших, які  утримуються  під вартою, домашнім арештом, чи  переховуються від органів, що складно назвати правоохоронними.


 Людей, здається, не поменшало. Порівняно з останніми попередніми віче у парку.

Побільшало влади - виступили два нардепи від "Свободи".  Ігор Янків(у центрі) розповів про ситуацію у ВР.

Андрій Міщенко довго розповідав і про ВР, і про необхідність створення у місті загонів самооборони. Про Дороленка та інших репресованих також не забули нагадати. 

Активною була молодь - прийшла на акцію з труною, в масках та красномовними плакатами. 

Свободівця Андрія Куліша ледве допустили до мікрофону (цензура? квота?) Хлопець закликав активістів формувати загони для роботи по районах. Біля свободівського намету також вистроїлася черга записатися в загони самооборони.

 З парасольками підтримували російський "Дождь".
Дехто приховував обличчя. Тепер в цій країні висловлювати думку стало ще небезпечніше. 

 Довгою колоною, традиційно, рушили по центру міста. В руках частина активістів несла труну, символізм якої, мабуть, пояснювати не потрібно.
Колоні протестувальників сигналило багато водіїв, біля будівлі міської ради активісти зупинялися з надією бути почутими.  В будь-якому разі, місто мсічеславський майдан почуло.


Віримо, можемо?

Онука Чучупаки, Гориня

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ