вівторок, 15 травня 2012 р.

Робітники йдуть на Київ

Робітники Дніпродзержинського підприємства Дніпровський Автобусний Завод  підуть на Київ. Так вирішили на організаційному зібранні 14 травня представники цього  робітничого колективу і члени профспілкової організації.

 Прийняття рішення про дату і час початку пішої ходи до столиці України Києва, планують  о 17.00 18 травня 2012 року, місце збору — м Дніпродзержинськ, площа Ювілейна біля монументу Слави, щоби спільно ідти  разом із павлоградськими шахтарями — координатор від «Павлоград» Сергій Шубніков т. 066-777-24-02.

Таким чином дніпродзержинці  збираються донести до найвищого керівництва країни свої проблеми. Адже обласним чиновникам байдуже до них. Працівники металургійного комбінату та автобусного заводу вже відколи не можуть достукатись до своїх безпосередніх керівників, останні навіть рішення судів не виконують. Аж ніяк не допомагає і міська влада Дніпродзержинська. Цим «слугам народу», схоже, немає діла до того, як взагалі виживають ці люди. Роботодавці, нахабно порушуючи Закон України, місяцями (а декому і роками) не виплачує заробітної плати. Про всі ці неподобства організатори зібрання написали у своєму зверненні.

На місце, де відбувалася акція, прибув представник міськради. Замість бажання вислухати робітників, він спочатку кинувся виявляти «зачинщиків». Проте, відчувши рішучість людей, запропонував зустрітися з їхніми представниками у міськраді та попросив надати списки тих, кому підприємства не виплатили заборгованості із зарплати (вказавши період невиплат і суми). Звісно, чиновник не вперше чує про біди людей, тож у щирість його намірів мало хто вірить. Але на зустріч погодились.

Тим часом рішення про похід залишається в силі. Народ готується! Питання охорони  пішої ходи беруть на себе представники козацьких організацій, які також стали на захист робітників
Дніпродзержинська і шахтарів Павлограда.

Координатор «Дніпродзержинськ» — Алла Юдіна т. 069-50-22.

Інформаційна підтримка акції — Дніпропетровська обласна газета «Націоналізація» — т. 067-636-81-19.

Відповідальний за проведення пішої ходи на Київ — Дмитро Будим, т. 067-499-69-19.

Доки готували матеріал, надійшла інформація з Нікополя. Там також доведені до краю терпіння. За офіційними даними, станом на 01.01.2012, заборгованість у місті склала 582,3 тис грн. І так само семимильними кроками простують по головах народу медична реформа та інші «покращення».

джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ