середу, 12 грудня 2012 р.

Українську журналістку в Сирії завтра можуть стратити


Лічені години залишилися до закінчення ультиматуму, який висунули сирійські повстанці Україні щодо Анхар Кочневої. Вони погрожують стратити жінку 13 грудня, повідомляється в сюжеті ТСН.


Від дня викрадення дочки мати Анхар не знаходить собі місця. Останні повідомлення із Сирії довели її до розпачу. Повстанці загрожують убити доньку, якщо не отримають викупу. Гроші вимагають телефоном.

З відеозвернення Анхар просить Україну та Росію зробити все для її визволення. А є ще одне звернення, де Анхар зізнається, що працювала на російські спецслужби.

Вочевидь, під примусом викрадачів, адже робота Анхар полягала зовсім в іншому. У червні, під час поїздки в Сирію знімальної групи ТСН, Анхар працювала продюсером та перекладачем. А найчастіше – Анхар супроводжувала по Сирії російських журналістів – Першого, НТВ, та інших телеканалів.

Проте вислухати матір Анхар у російському консульстві в Одесі – відмовились і практично виставили за двері.

У вільний час Анхар писала туристичні путівники, а в інтернеті вела щоденник. Анхар не приховувала свого приязного ставлення до нинішнього президента, і часто критикувала опозицію. За це могла і поплатитися.

Через тиждень після викрадення – Президент України доручив зробити усе для визволення жінки. Однак в МЗС весь цей час були скупі на подробиці. Сьогодні – озвучили гостру заяву.

Матері Анхар щодня телефонують з Міністерства закордонних справ. Щоб знову повідомити – перемови тривають. Однак часу залишилось зовсім мало. Термін ультиматуму повстанців спливає післязавтра. І мати Анхар благає повстанців змилуватися над її донькою.

"Відпустіть мою дитину, благаю. Україна та Росія, спасіть її поки не піздно! Що робити? Що робити?", - плаче мати полонянки.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ