вівторок, 2 квітня 2013 р.

Націоналісти запитали владу про Шевченка

 Сьогодні в Січеславі відбулись громадські слухання з приводу реконструкції острівної частини парка Шевченка і пам’ятника Шевченкові. З подивом свідомі українці дізналися про захід за три години до його початку, але декілька патріотів встигли на нього потрапити і взяти участь в обговоренні.
Спершу влада намагалась протягнути до секретаріату комісії винятково своїх людей, але зустріла спротив патріотично налаштованих активістів, внаслідок чого була змушена обрати до секретаріату представників свідомої громадськості.
Влада презентувала новий план реконструкції паркової зони. Перед громадою виступали архітектор проекту, озеленювачі, представники Зеленбуду, директор парка і представники місцевої райради. За їхніми словами, нас очікують водоспади, нова бруківка, оглядовий майданчик, 120 нових дерев та безліч інших досить витратних речей. На все це планується виділити з кишень платників податків 5 млн грн.

Представники громадськості висловили багато пропозицій та зауважень щодо проекту. Значно більше громаду хвилювали наступні питання.


1. Скільки вже було і ще буде витрачено коштів на реконструкцію пам’ятника Тарасові Григоровичу Шевченку? Адже реконструкція ніяк не завершиться, а вартість реставрації тільки постаменту без пам’ятника вже перевалила за 2 млн 400 тис гривень.

2. Які наслідки для природничого ландшафту матиме знищення майже сотні дерев у парковій зоні, і якими критеріями послуговувались працівники Зеленбуду при визначенні, які саме дерева будуть прибрані?

3. Скільки буде тривати знущання з тварин, які перебувають у місцевому звіринці у непридатних для їх утримання умовах?

Найбільші дискусії викликала та частина проекту, в якій планується знищення природнього гранітного узбережжя острова і побудова замість нього штучної набережної. Громадськість висловлювала побоювання, що таке будівництво викличе не тільки руйнацію заповідника, а й спотворення частини острова.

Зауваження і пропозиції були занесені до протоколу, і влада пообіцяла, що Тарас буде повернений на постамент у вересні цього року до Дня міста.

Пані Ольга, Келебрант Домінатор

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ