неділю, 7 квітня 2013 р.

Янукович помилував (!!!) Луценка - тепер той вільний


Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.
Про це йдеться у відповідному указі президента №197 "Про помилування засуджених" від 7 квітня, опублікованому на офіційному сайті глави держави.
Своїм указом президент, зокрема, постановив помилувати "Луценка Юрія Віталійовича, 1964 року народження, засудженого вироком Печерського районного суду м. Києва від 17 серпня 2012 року, - звільнити від подальшого відбування основного покарання".
Також указом президента звільнено від відбування покарання Сергія Вікуліна, Ірину Восканян, Дмитра Могільовцева та Олександра Рясенця.
Державна пенітенціарна служба повідомила, що указ президента про помилування "виконано в повному обсязі.
Пропозиції щодо помилування засуджених Віктору Януковичу внесла Комісія при президентові України у питаннях помилування.
Раніше з проханням про Клацнутипомилування Юрія Луценка до президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.
Також про помилування Юрія Луценка Віктора Януковича просила Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Квасневського.
На початку квітня Юрій Луценко заявив, що, якщо вінКлацнути  не проти помилування, але особисто не проситиме про це.
"В силу багатьох обставин – і особистого бажання працювати, і бажання лікуватись, і бажання побачити виконаним план походу України в ЄС, - я в принципі не заперечую і проти такої форми. Але сам особисто або моя сім’я просити про це помилування у тих, хто організував це незаконне судилище, не збираємось", - сказав пан Луценко в інтерв'ю ВВС Україна.
Георгій Філіпчук особисто попросив президента про помилування, про це 5 квітня повідомила прес-служба глави держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ