вівторок, 16 квітня 2013 р.

Ургант попросив вибачення за "порубаних мешканців українського села"

Відомий російський телеведучий Іван Ургант попросив вибачення за невдалий жарт під час телепрограми "Смак" на "Першому каналі". Про це він написав у своєму Twitter.



"Я прошу вибачення в усіх мешканців України, яких зачепив мій недоречний коментар в останньому випуску програми "Смак"", – зазначив він.

Окрім того, Ургант пожартував, що як самопокарання зобов'язується готувати у цій передачі тільки борщ, вареники, галушки до 2018 року включно. "А всіх дітей, які народяться в мене, відтепер, незалежно від статі, називатиму Богдан. Ваш Іван "Подчеревок" Ургант", – написав шоумен. "Соромно, Ваню, соромно..." – додав він.

Нагадаємо: Іван Ургант в ефірі кулінарної телепередачі "Смак" образив мешканців України. "Я порубав зелень, як червоний комісар мешканців українського села", – дозволив собі сказати він під час приготування страви. Кінодраматург та актор Олександр Адабашьян, який також брав участь у зйомках передачі, підіграв Ургантові, зазначивши, що "струшує останки мешканців з ножа". (ВІДЕО)

В Україні цей жарт викликав хвилю обурення, громадськість звернулася до МЗС України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських ЗМІ.

Журналіст і політик Микола Княжицький заявив також, що необхідно припинити спроби приниження українців. "Публіка сміється. Після цього ми запрошуємо цих ведучих на наші канали, платимо їм гроші... Треба припинити дозволяти себе принижувати", – заявив він.

Раніше висловлювання польських ведучих про українських жінок призвело до закриття їхньої радіопередачі, журналістів оштрафували, а потім і звільнили.

1 коментар:

  1. Більш за все обурює той факт, що програма йшла не в прямому ефірі, і нікому з редакторів навіть не прийшло в голову вирізати цей момент!!! Якби у нас хтось дозволив собі такий вислів про москалів одразу записали б в фашисти!

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ