неділю, 22 вересня 2013 р.

Про Національний металургійний - скрізь корупційний


В кожному великому місті країни є виші, які славетні своїми неофіційними звичаями. Зазвичай, звичаї такі лежать в сфері неоподаткованих фінансів та оборудок з ними. Здається, що за кількістю хабарооборотів НМетАУ посідає ледь не перше місце в області. Правий Гном гарантує, що його колишній однокласник, відсурмивши в стінах цього вишу 4 роки бакалаврату, останні 2 роки з'являвся там лише на контрольно-модульні та екзаменаційні роботи, весь інший час присвячуючи маленькій приватній справі. Прощалось йому це, звісно ж, не за красиві оченята.


     І от, настав момент, котрий рано чи пізно повинен був настати. Днями на міських форумах прокотилась чутка, що 64 студентам - контрактникам, які були відраховані, не повернули виплачені ними по контрактам гроші, передплачені за навчання у загальній сумі в 143 тисячі гривень. Звісно ж, така справа не могла пройти повз уваги вищих посадовців вишу, повз ректорату. Офіційної реакції ректорату поки що ніде не оприлюднено. Нагадаємо, що ректор НМетАУ - Олександр Величко - з 2010 року займає депутатське крісло в міськраді від Партії Районів, пройшовши туди завдяки студентству. Тож, логічним є питання "Чому електорат ображаєте, пан Величко?".

     Ситуацію прокоментував керівник січеславської громадської організації "Студентська Свобода" Роменський Віталій: "...Всі ми знаємо, що студенти наразі є найнезахищенішою частиною населення. Залякуваннями та погрозами деканат і викладачі вимагають від них неправомірні речі, зате права молоді ніяк не захищаються. А особливої пікантності додає той факт, що пан Величко - член постійної комісії міськради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів. Тож, якщо людина не бачить в себе, так би мовити, "під носом" такі дії, що тягнуть на кримінальну відповідальність - то чи варто йому займатись і справами загальноміськими, комісійними? Чи не задумається студентство про те, що всі ці ректори-депутати на 100% мають бути вдячні за мандати саме йому?....".

Правий Гном
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ