вівторок, 16 липня 2013 р.

Протестувальники вимагають у міліції Фастова показати "кімнату катувань"

Представники громадськості прорвалися до приміщення Фастівського райвідділу міліції на Київщині, повідомив народний депутат від партії "УДАР" Сергій Каплін.

Це сталося по тому, як учасники Клацнутипішої ходи з Врадіївки прибули до Фастова і провели там акцію протесту

За словами пана Капліна, кілька свідків розповіли, що у приміщенні райуправління є спеціальна кімната, де катують затриманих, і люди вимагають показати її.
"До відділу міліції має прибути один з потерпілих, якого катували тут понад 2 роки, а також один з міліціонерів, який причетний до цих катувань", - цитує депутата офіційний сайт партії "УДАР".
Він також написав на своїй сторінці у Facebook, що правоохоронці не пускають протестувальників до підвалу.
"Ми не підемо, поки це все не оприлюднять, і вся Україна не побачить, що тут відбувається", - телефоном ВВС Україна розповів чоловік на ім'я Максим, який перебуває у Фастові.
За інформацією преси, райуправління пікетують приблизно 100 людей, приблизно 40 з яких потрапили всередину. Там, за словами Сергія Капліна, також перебуває приблизно 100 правоохоронців.
Як передають "Українські новини", у прес-службі міліції київської області заявили, що "наразі відбувається конструктивний діалог між правоохоронцями та учасниками акції".
У міліції також наголосили, що подібні акції мають проходити мирно та без порушень громадського порядку.

Врадіївка підходить до Києва

За словами співрозмовника ВВС Україна Максима, у Фастові залишилися лише частина людей, які 7 липня вирушили із Врадіївки до Києва, щоб вимагати відсторонення Віталія Захарченка з посади міністра внутрішніх справ.
"Хода триває. Тут залишається мобільна група, яка потім наздожене решту групи", - розповів Максим.
Наприкінці червня у Врадіївці на Миколаївщині сталося 
Клацнути
жорстоке зґвалтування і побиття 29-річної жінки, у чому звинувачують місцевих міліціонерів.

У ході з Врадіївки до Києва беруть участь четверо активістів, один з яких - мешканець Врадіївського району Григорій. 10 липня учасники ходи були в Умані, 16 липня - у Білій Церкві.
18 липня безстрокову акцію протесту планують розпочати у Києві на Майдані Незалежності.

Міліція і народ

Пізно ввечері у п'ятницю, 12 липня, протести 
Клацнути
відбулися під Святошинським районним управлінням міліції у Києві після того, як молоду жінку вдарили на місцевому ринку. Очевидці стверджують, що це зробив міліціонер, у МВС заявили, що постраждала 
Клацнути
сама наштовхнулася спиною на руки правоохоронця.

Після низки акцій протесту проти жорстокого поводження або перевищення повноважень працівниками міліції у Партії регіонів заявили, що планують посилити відповідальність за напади на міліціонерів, стверджуючи, що до виступів людей підбурюють опозиційні політики.
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко із 16 липня перебуває у відпустці.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ