неділю, 29 вересня 2013 р.

Українця, учасника екоакції в Росії, арештовано на 2 місяці

Корабель буксують в Мурманськ
фото: ЕРА/UPG/ТВі
Українського активіста "Грінпіс" Руслана Якушева арештовано на 2 місяці в Росії. Таке рішення прийняв Ленінський суд міста Мурманськ у неділю, 29 вересня, повідомили у прес-службі "Грінпіс". Якушева було затримано разом з іншими 30-ма активістами з різних країн світу на кораблі Arctic Sunrise у нейтральних водах Печорського моря.

Затримання відбулось наступного дня після акції екологів на нафтовидобувній платформі "Прирозламна". Якушев на кораблі виконував функцію корабельного кока і не брав участь безпосередньо у акції.

Три дні тому Мурманський суд подовжив його затримання на 72 години, а сьогодні повинен був вирішити його подальшу долю.

Сьогодні відбувається судове засідання з обрання санкцій для 8 активістів. На засіданнях, що відбувались у попередні дні, решті 22 активістам було обрано запобіжний захід у вигляді арешту строком на два місяці.

Серед числа арештованих – громадяни майже десятка європейських країн та Канади.

Нагадаємо, 18 вересня активісти "Грінпіс" у Печорському морі спробували піднятися на нафтову платформу "Прирозламну" ​​компанії "Газпром нафта шельф" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці.




Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт судна Arctic Sunrise, який належить "Грінпіс", і, погрожуючи зброєю, проникли у всі відсіки на судні. Всіх виявлених активістів зігнали на палубу і тримали під прицілами стрілецької зброї кілька годин, а потім доправили до ізоляторів тимчасового утримання у Мурманську.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ