середу, 25 вересня 2013 р.

Борги шахраїв хочуть повісити на дніпропетровців

78 млн. грн., які заборгував "загиблий дніпропетровець" "одній кіпрській компанії" наразі мають сплачувати звичайні люди - платники податків. Це питання (саме  без імен та завуальовано) підняв депутат Жуков на черговому засіданні міської ради 25 вересня.

«Зараз у Бабушкінському суді Дніпропетровська знаходиться справа, за якою місто може отримати борг в 78 мільйонів гривень і нічого більше», - сказав Жуков. - Загиблий у 2012 році бізнесмен залишив після себе борги і не залишив ніякого майна. Його сім'я відмовилася вступати в спадщину. За законом у такому випадку спадкоємцем виступає територіальна громада, але в спеціальному порядку та за рішенням суду. У цьому конкретному випадку з'явилася офшорна фірма з Кіпру "Хагворт Менеджмент Лімітед", яка заявляє, що викупила борги покійного і вимагає їх відшкодування», - доповнив він.

Ім'я бізнесмена - Красніков А.В., як стало відомо з відкритих джерел. Таємничий "бізнесмен" винен 78 мільйонів "кіпрянам" і при тому, його немає у реєстрі ЄДР . Все тому, що пан Красніков є фізичною особою, що взяла в іпотеку 12 квартир в Дніпропетровському "Мост-сіті" та перепродала їх, нічого не сказавши новим власникам (!).Сам пан Красіков помер у жовтні 2012 року в авіакатастрофі.

Компанія "Хагворт" зробила нових власників  співвідповідачами, а Дніпропетровську територіальну громаду (за допомогою українського справедливого суду) -  відповідачем.

«Зараз фактично кіпрська компанія "Хагворт Менеджмент Лімітед" рейдерським чином намагається виселити кілька сімей з квартир, збираючись забрати їх за борги покійного, і отримати 78 мільйонів з городян. Якщо і далі  юристи міськради так само мляво захищатимуть інтереси міста, то кіпріотам доведеться віддати міських грошей більше, ніж витрачено на ремонт доріг», - заявив Сергій Жуков, до якого раніше звернулися постраждалі. 

Існує версія, що за кіпрською компанією стоять змовники Красікова, які намагаються ще раз заробити  на цих  12 квартирах. Принаймні, одним з акціонерів є юрист банку, якому раніше був винен Красіков, та  друг  Балацький М.

На засіданні міської ради  Куліченко відповів на це, що сподівається на український суд, який все вирішить. Варто додати,що суд щодо повернення боргів "кіпрянам" веде скандальний суддя Бібік, якого вже ловили на чималому хабарі.

Ситуація дуже складна, "Якщо не ти, то хто?" спробує в ній розібратись. 

Онука Чучупаки, Келебрант Домінатор






2 коментарі:

  1. Всего ,за время существования реестра в электронном виде с 1 сентября 2015 года, Апеляционный судом Днепра вынесено 348 ухвал связанных с Кипрской компанией. Только в 6 из них ( в т.ч в 4 уголовных делах против исполнительной службы) компании ХАГВОРТ отказано.

    ВідповістиВидалити
  2. Дело Кипрской компании Хагворт разоблачает СИСТЕМУ кланово-преступных дел Апеляционного суда в целом и личные успехи каждого судьи.
    больше всего боится власть , ПУБЛИЧНОСТИ, это как-то не вяжется со слугой народа и трудно дальше оставаться на своей должности....как то же нужно отреагировать на это....

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ