вівторок, 31 липня 2012 р.

Як "невідомі" захищали мову в Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ)



На Київ "невідомі" виїхали ввечері  29 липня. Проїхавши 70 км, були зупинені   ДАІшниками, що   намагалися не пустити нас далі.


В  цей момент нас обігнав автобус зі східним «Омоном», причому, як не дивно,  ніяких  проблем у них не виникло. : ) Через 20 хвилин ми все ж таки вирішили питання і рушили далі. 

В Київ "невідомі" заїхали в ранці. Зранку 30-го мали  зустрітися з «незалежними» на Арсенальній , але  там чомусь чергувала  велика  кількість міліціонерів, які уважно за нами спостерігали, тож ми змушені були розчинитися в натовпі .


В назначений час "невідомі" обєдналися с «незалежними» і рушили на ВР. Там нас чекали більше  30 автобусів різноманітних силових структур та близько 1000 мітингувальників. 


 Цілу годину нічого не відбувалося, виступали різні люди,  співали пісні. О 10.00 прибув Тягнибок  (так вийшло, що «невідомі» з  «незалежними» зустріли його першими,  він потиснув  кожному руку і пішов у натовп). В цей час з'явилася  інформація про те, що ще близько тисячі людей наближаються до нас.


Ми всі чекали  на якусь дію, адже  всі тут зібралися не постояти. Приблизно о 10.45 прибула колона.  Перед  ВР перекрили рух і ми достатньо близько підішли до дверей ВР. Всі скандували «РЕВОЛЮЦІЯ!».


 Я вважав що почнеться дія, але замість цього все перетворилося на мирний мітинг. Законопроект про мови  не був на порядку денному. Тим самим ПР не легітимізувало  наші дії до безпорядків. 
 
«Опозиція»,«Свобода» та інші мітингуючі  загалом складали  приблизно дві тисячі. Силовиків - десь на півтисячі більше.


Об 11.00 я зрозумів що нічого не відбудеться. Хто мав можливість доступу до мікрофону -  почали розповідати про вибори.  Ми посміхнулися: на сонці зібралися люди з різних регіонів, а вони віщають про вибори, скандуючи перед цим  разом з нами "революція".


Почався сміхоовинний дерибан місць::  два депутати  ВР з БЮТ вийшли з фракції, бо ім не сподобалось, яке вони отримали місце в списках.  


Я попрощався з «незалежними» і пішорв з частиною хлопців до Укрдому. Інша частина хлопців пішла до парку , там в них виник конфлікт з борзим «східним беркутом»  який закінчився фразою «ЩЕ по воюємо!» .
Тягнибок вертається після виступу та спілкуванням з народом


Біля Укрдому  ми поставили свої підписи проти закону про мови. Там дуже спекотно , немає де сховатися  від сонця. Парасольки в тій кількості, в якій там вони є, можуть захистити лише нечисленних протестуючих.  Нам дали напитися води.  Укрдомовці розповіли,  що всі біди в них через  "силовиків", які не дають можливості привезти більшу кількість парасольок та розкладушок.


Ми ще погуляли по Києву, а потім знову повернулись до Укрдому, поаплодувати мітингувальникам.  Після цього  - рушили на Січеслав.




Келебрант Домінатор

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ