четвер, 26 липня 2012 р.

Главу РПЦ в Україні зустріли FEMEN і протест "Свободи"

До Києва прибув із візитом глава Російської православної церкви патріарх Кирило. В аеропорту його зустріла протестувальниця FEMEN, а в центрі Києва пікет улаштувала "Свобода".
"Я хотів би висловити своє глибоке задоволення і радість у зв'язку з можливістю знову ступити на святу українську землю. Допомагай Господь, всім нам таким чином йти по життю, щоб духовні і моральні цінності, які ми отримали в Київській купелі хрещення, зміцнювалися в житті народу", - цитує патріарха Кирила "Українські Новини".

Активістка "FEMEN" під час підходу Кирила до журналістів на злітній смузі в аеропорту підбігла до нього, традиційно напівоголена, та закричала "Іди геть!" Після цього її затримала охорона.

У прес-службі патріарха висловили жаль з приводу акції та припустили, що це свідчить про масштаб та значимість приїзду Кирила до Києва.

Акцію протесту проти приїзду Кирила до України влаштували активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

За інформацією агенції "Інтерфакс", там перебуває близько 30 людей.

"Ми підійдемо до влади і спитаємо у неї, чому вона холуйствує перед Кремлем", - цитує "Інтерфакс" одного з представників "Свободи", який ще до протесту розказував про його цілі.

26-27 липня патріарх Кирило візьме участь у засіданні священного синоду РПЦ, а 27 липня візьме участь у святковому молебні на Володимирській гірці та в урочистостях у палаці Україна в Києві.

Також 27 липня Кирило візьме участь у всеношній у Києво-Печерські Лаврі, а 28 липня - в літургі на Соборній площі у Лаврі.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ