понеділок, 12 листопада 2012 р.

Як ПР буде виконувати свої обіцянки перед народом в умовах кризи.


Обіцянки прогорять, як і прапор ПР
До рядів "Якщо не ти, то хто?" приєдналася ще одна небайдужа людина, якій є  що сказати. Читайте роздуми Українця з Марсу, який сьогодні дебютує на нашому блозі, осмислюйте, коментуйте, і якщо виникне бажання бути почутими широкими масами - пишіть до редакції. Пам'ятайте: ви можете бути не лише споживачами інформаційного продукту, а і його творцями:)
"Якщо не ти, то хто?"

Доброго часу доби усім читачам. Сьогодні   я хотів би поговорити про те, як Партія Регіонів буде «долати» нову хвилю економічної кризи, яка фактично вже почала впливати на Україну, та виконувати при цьому свої передвиборчі обіцянки.

Ну що ж, почнемо. І почнемо ми з самої кризи, яка йде до нас, я б сказав навіть – прийшла, та вже готує свої темні справи. Вже є прогнози від відомих незалежних економістів про те, що на кінець року в порівнянні з минулим роком, основний макроекономічний показник – валовий внутрішній продукт (ВВП) України матиме приріст – 0%, а за деякими даними  прогнозується навіть його зменшення. Крім того,  багато інших макроекономічних показників України теж показують доволі великі спади. Це все означає, що економічна криза вже тут, і що б нам не казали «свідки покращення», вона впливає на Україну.

Звичайно ж, кожна криза – це дуже погано, але в усьому можна знайти свої плюси, в нашому випадку – можливість критикувати владу в період кризи, як вона критикує зараз «попєрєдніків», яким також перепала перша хвиля кризи. Я вже впевнений, що ~95% обіцянок не зможуть ніяким чином бути виконані через цю кризу, а це - великий шанс та привід для руйнівної критики до влади. Нещодавно слухав новини в автобусі по радіо, та почув вислів М. Азарова – «Усі партії, єднаймося для боротьби з кризою». Тобто, як щось «покращувати» – так при підтримці Партії Регіонів, а як відповідати перед народом за кризу – так давайте відповідати разом. Я особисто радикально проти цього єднання, нехай буде відповідь на покращення: «Друга хвиля кризи при підтримці Партії Регіонів» - нехай народ вже одумається, побачить, що нинішня влада нічим не краще від «попєрєдніків», досить нам вже цих «свідків покращення».

Тому хочу зробити деякий «маніфест» від себе. Тепер, коли влада знову набрала більшість в парламенті (слава Богу, що не конституційну більшість), коли влада завжди за усі досягнення країни кричала гасла типу «при підтримці Партії Регіонів», коли влада наобіцяла нам Україну з паралельного Всесвіту, з американськими сім’ями в рекламі, з російським військовим контрактником в буклеті і т.д., то тепер, вважаю, потрібно щільно та масово критикувати владу за кожну невиконану ними обіцянку. Щоб нарешті хворі люди на грип під кодовим ім’ям «покращення», які ще голосували за ПР та підтримують їх, зрозуміли, що не все так, як нам каже влада.  Треба дати цим людям вакцину проти цієї хвороби,  зробити щеплення проти  подальших укусів «свідків покращення» та повернути їх у реальність.

Критикувати можна багато, бо наобіцяли вони теж дуже багато. Наприклад, влада обіцяла прямим текстом: «Рост ВВП – не менее 5% в год», думаю, нема сенсу тут щось ще казати, вже і так зрозуміло, що ця влада в період кризи на це не здатна, але обіцяє.

Далі  бачимо  дуже цікаві обіцянки з космосу – «Средняя заработная плата вырастет до 8000 грн. в 2017 году», без девальвації гривні – це нереально, тим паче під час кризи. Влада це знає, але обіцяє ж. Та якщо буде девальвація гривні і вони дійсно нам на 2017 рік зроблять таку середню заробітну платню – то чекайте найдешевшого хліба по 15 грн.

То що, чи можна це зараховувати як здійснену обіцянку? Я вважаю, що ні. Чому ні? Пригадайте Білорусь: там зарплати по 4 мільйони білоруських рублів. Хочете таку ж в 2017 році, але в гривнях? Я особисто ні, так ми будемо мільйонерами, і хліб в нас коштуватиме по 10 тисяч гривень, але сенс?

Тому будьте уважні, багато обіцянок мають двояке значення, формально вони можуть бути виконані, а на справді – вважати виконаними їх не можна. Продовжувати   критику обіцянок влади далі я не буду, бо це можна робити безкінченно, але в цьому є величезний сенс: за кожну таку критику – ви потрохи виліковуєте людей від цієї епідемічної хвороби, допомагаєте людям бачити реальний стан речей.

На останок хочу побажати вам триматись в період кризи, щільно критикувати владу, як вона критикує «попєрєдніків» і сподіватись, що в 2015 році Партію Регіонів та ЯнукОвоча В.Ф. будуть підтримувати лише такі ж овочі, як і вони самі. Та після чого зможемо потім сміливо сказати про Партію Регіонів та ЯнукОвоча В.Ф. – «попєрєднікі». Дуже сподіваюсь, що опозиція не опустить цей момент та коли сама прийде до влади – не складе руки, а буде діяти на користь українців та України. Не будьмо овочами – будьмо людьми.

P.S. Пишу статтю вперше, тому прохання до читачів:  коментувати і (якщо потрібно) критикувати. А я працюватиму над помилками.


Спеціально для «Якщо не ти, то хто?»,
Українець з Марсу.

1 коментар:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ