понеділок, 6 січня 2014 р.

Козацька забава: що це?

   


     Всі добряче знають про Революційний Комітет (Комендатуру) КМДА, що є одним з ключових осередків революціонерів. Хтось звинувачує "населення" КМДА в бездіяльності та інертності, але це зовсім не так. Насправді, саме звідсіля почалася історія "Козацьких забав", які віднедавна проходять на столичних вулицях біля будь-яких установ, які чим-небудь не догоджають звичайному українцеві. От що пишуть про формат свого заходу самі його учасники: 
"....Козацькі походи на басурман мають такі риси:
- Форма візитів до поганих людей або недбалих чиновників. І звичайно бази "Беркуту" чи РУВС. Більшість адрес ми встановлюємо самостійно, але якщо маєте ще інформацію завжди раді чути -sich.zabava@gmail.com

- Максимальна агітація. Агітація охорони закладів. Агітація самих поганців. Агітація перехожих. Не треба агресія. Треба РОЗПОВСЮДЖЕННЯ НАШИХ ІДЕЙ. Нас у масках вітали працівники метро. Нам не хотіли перешкоджати солдати внутрішніх військ під СІЗО. Це треба берегти і розширювати. 
- Ненасильство. Ми не б'ємося. Але захищаємо свої права і себе від нападів. В наших походах НІХТО не постраждав. Однак доводилося сильно поштовхатися - захистити право на доступ до зборів щодо тарифів. Це сталося тому що охорона незаконно закрила нам вхід.
- Уніфікований одяг. Дощовики. Шарфи на обличчях. Або маски. Це профілактика кримінальних переслідувань з боку псів та "тітушок" режиму. Однак вітається участь з відкритими обличчями. Загалом варто не брати нетипові чи яскраві елементи одягу - унікальні червоні кросівки, чи помаранчеву куртку і т.п.
- Засоби самозахисту. Навряд-чи менти будуть нападати, тому що ми насправді просто використовуємо формат пересувних мітингів. Однак напад найманців-"тітушок" абсолютно реальний. Каски - бажані. 
- Підпорядкування командам визначеного керівника групи. Групи ставлять нескладні реальні для виконання задачі. Якщо не подобається структура роботи - організовуйте свою групу. З координацією з нами і нашими принципами чи без таких - ми тільки будемо раді. Грошей нам не платять, всі пашуть на революцію - чим більше двіжухи тим краще!
- Наявність ідентифікації групи - червоно-чорного або партійного прапору. Довколишні люди мають розуміти, що це загін революціонерів. Структура підпорядкування наших груп - народне об'єднання "Майдан". Ми часто використовуємо прапор ВО "Свобода", тому що дуже багато з нас свободівці. Також залучаємо депутатів від "Свободи". Але якщо хтось принципово хоче лишитися в громадському секторі, то будуть діяти і такі групи суто з революційними прапорами. 
- Не беріть з собою цінних речей, або електронної техніки. Бажано бути мобільним і захищеним. Не навантаженим речами, які можуть бути утрачені або ушкоджені. Наші козацькі ватаги будуть виконувати і роль груп екстренного реагування. Тому треба бути готовими.
- В звітах діяльності ми будемо вести статистику і визначати подяки усім хто долучився. Загалом нас не цікавить монополізувати щось під бренд НО "Майдан", С14, чи ВО "Свобода". Ми люди доброї волі. Нас цікавить ДВІЖ. А там слави вистачить на всіх:)...". 

Ось сухі цифри статистики: 
- Через Інтернет зголосилося сімдесят осіб. Більшість Київ.

- Скоро запускаються похідні групи у Черкасах. Маємо 6 волонтерів у Львові, 4 у Запоріжжі, 4 в Одесі. В інших містах маємо по 1-2 волонтера.
- 0 затриманих, 0 побитих учасників.
- Лише в Новорічну ніч ми відвідали 4 відділки міліції та 1 базу ВВ. За весь період часу ми відвідали з революційним привітом 8 об'єктів МВС та ДАІ, 1 РДА, базу ВВ, офіс КП "Метрополітен", офіс "УкрЗалізниці", 3 рази ходили з підтримкою під Лук'янівське СІЗО, відвідали ларьки "Куліничів" - бізнесу регіоналів, звернулися до супермаркету "Billa" з переконливою пропозицією припинити продаж алкоголю з 22 до 8 ранку.
Не спимо - бузимо;)


КОЗАЦЬКА ЗАБАВА:
http://vk.com/wall-31163893_11807

Фото з розваг козацьких:
http://vk.com/album-31163893_185219746

ONLINE трансляція розваг:
http://ustream.tv/channel/rudomanov

І, НАЙГОЛОВНІШЕ: записатися на вправні герці тут: https://docs.google.com/forms/d/11yF3cv_hjhJVJM33wHly..І, якщо ви все ще вагаєтесь, йти вам на таку чудову штуку, чи ні, невеликий збірний  фоторепортаж козацьких дій. 
Повстанська увертюра: 


 Революційне crescendо: 
Карколомне рrestissimo... 


 Київське allegro molto... 

 Adagio - натомлений відпочинок, 


 Асорті яскравих вражень. 



Підготував спеціально для
"Якщо не ти, то хто?":
Правий Гном 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ