неділю, 26 січня 2014 р.

Спроба штурму ОДА в Дніпропетровську (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні в Дніпропетровську (Січеславі) таки відбувся штурма ОДА, такий довгоочікуваний радикально налаштованими протестувальниками. На захист будівлі чиновники випустили сотню-дві "тітушок", причому деякі з них мали травматичну зброю. В результаті - десятки постраждалих та затриманих (чітка цифра буде потім). 

З "якщошників" та свободівців постраждало двоє - перший має черепно-мозкову травму, другий – поранення травматичною кулею в шию. Зараз, на щастя, їх життю ніщо не загрожує.
 Вдень, після віче, близько 3 тисяч січеславців підійшли до стін Дніпропетровської обласної державної адміністрації з метою розпочати перемовини з чинною владою.

Вимогами активістів було мирно врегулювати конфлікт, змусити чинну владу перейти на сторону мітингувальників по всій Україні, сформувати тимчасову Народну Раду, як це відбулося в інших містах.

До центрального входу їх не пустили навіть на відстані 100 метрів, активісти зібралися на задньому дворі. Там на них чекали загони беркутівців та близько 200 «тітушок». 
Так звані «перемовини» йшли недовго. Так і не дійшовши до якоїсь згоди влада випустила на людей озброєних «тітушок». Вони, разом з міліцією, не тільки відстояли ОДА, а й поранили багатьох активістів, в тому числі журналістів та операторів. Також є затримані міліцією. 




Хтось з активістів підпалив виноград на паркані. З водомету вогонь затушили. Паркан активісти частково  знесли для проходу.

Наразі свободівці та інші активісти слідкують, аби постраждалі отримали медичну допомогу і не потрапили до рук злочинної міліції, а також аби до затриманих зберігалося справедливе ставлення та виконання усіх регламентованих процедур.



Спіймали тітушка

Тим часом "офіційні організатори Євромайдану" оприлюднили заяву, у якій протестуючих було названо провокаторами, а акцію - "постановочним спектаклем".

"Я закликаю владу Дніпропетровська припинити провокації пов'язані з інспірованим « штурмом ОДА» і не створювати для самої себе привід ввести надзвичайний стан , ціною крові невинних людей, що вийшли підтримувати Європейські цінності. " - йдеться в заяві.

Активісти в групі ФБ називають це "зливом" Майдану. 
Онука Чучупаки
Фото Горині

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ