суботу, 8 лютого 2014 р.

Свободівця Дороленка лишили під вартою, бо він – лідер



В.о. голови Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Кирилу Дороленку залишили в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відповідне рішення 7 лютого ухвалила колегія Апеляційного суду Дніпропетровської області.


Дороленку висунули підозру у підготовці теракту. За версією слідства, він начебто планував вибух на Запорізькій АЕС. На думку слідчого СБУ О.Єфіменка, про ці наміри свідчать знайдені в квартирі Дороленка предмети: два брикети із написом «тол сульфітний» та ноутбук. За словами слідчого, у ком'ютері нібито містяться схеми атомної електростанції. Експертизою ще достовірно не встановлено, чи є брикети вибухівкою.
«В протоколі обшуку було записано, і далі в ході слідства я зазначав, що ці предмети мені не належать», - заявив Кирило Дороленко у суді. Раніше мати Кирила повідомляла про дивні обставини знаходження цих предметів у їхній квартирі.
На додаток до своєї апеляції адвокат Кирила Світлана Моськіна зазначила, що свободівцю Віталію Роменському, котрому як і Дороленку висинуто підозру у підготовці теракту, обраний м'якший запобіжний захід - домашній арешт. Тому, на думку захисника, є всі підстави не тримати за гратами і Дороленка.
Слідчий Єфіменко наполягав на триманні Кирила під вартою, посилаючись на повідомлення оперативних підрозділів про виражені лідерські якості Кирила Дороленка, припускаючи, ніби він буде переховуватися, впливати на свідків, знищувати чи спотворити докази. Крім того, слідчий вказав, що вважає за необхідне тримати Дороленка за гратами, оскільки є велика кількість мін часів Другої світової війни, місце знаходження яких слідству невідоме.
«Я не буду переховуватися від слідства і буду дотримуватися норм чинного законодавства», - зазначив Дороленко, відповідаючи на питання суду.
Які аргументи переконали суд залишити Кирила під арештом, буде оголошено в мотивувальній частині 12 лютого. Сьогоднішнє рішення колегія обмежила лише резолютивною частиною.
Як раніше заявляв народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Міщенко, справу Дороленка та інших він вважає політичною розправою. Радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко заявляв, що причиною зоя переслідування Дороленка є його активна участь в акціях протесту.

Зоя Красовська, Дніпроград

1 коментар:

  1. Бажаю Кирилові мужності, витримки і терпіння. Кожен день в СІЗО - це неабияке випробування душі і тіла. Не всякий може це витримати з гідністю. Друзям Кирила варто було б попіклуватися, щоб його утримували в більш-менш пристойних умовах, бо є "хати" на 40 осіб, а є на 2-4. І різниця перебування в них надзвичайно суттєва.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ