середу, 4 липня 2012 р.

Шахтарі Донбасу пішли маршем на Київ

Близько двох тисяч гірників Донбасу відправилися з міста Брянка (Луганська область) до Києва пішки, щоб вимагати від уряду розв’язання проблеми шахтарів.

Як повідомив глава координаційної Ради шахтарських інвалідських, ветеранських організацій України Юрій Хохлов, таке рішення було ухвалене на Вседонбаському сході громадян, на 4 липня у Брянку зібралися шахтарі Луганської, Донецької і Дніпропетровської областей.

За словами Хохлова, приводом для проведення Сходу стало порушення норм Гірничого закону в частині постачання вугіллям пенсіонерів закритих шахт, повідомляє УНІАН.

Так, у Луганській області за минулі роки гірникам-пенсіонерам не довезли 130 тисяч тон вугілля. При цьому, норма призначеного палива постійно знижується: замість 5,9 т на рік шахтарям пропонують лише 3,1 т.

Хохлов також повідомив, що основна вимога учасників Сходу: кожна шахтарська сім'я повинна одержувати, як передбачено законом, 5,9 т вугілля щороку.

Крім того серед вимог ліквідувати розподіл регресників на тих, хто працював на ліквідованих і на звичайних шахтах. А також повернути шахтарські пільги шахтобудівникам, шахтопрохідникам, рятувальникам.

Учасники Сходу ухвалили рішення про початок безстрокової акції протесту до повного задоволення вимог. У Києві пообіцяли бути до Дня шахтаря.

джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ