вівторок, 29 січня 2013 р.

Всім ненависникам партійних прапорів присвячується


Напередодні кожної акції обов’язково знайдеться  якась когорта людей, що виступає проти партійних прапорів. Неодноразово дивувалась діалогам на кшталт цього:
«-  Завтра смолоскипний марш в честь героїв Крут!
- Круто!  А партійні прапори будуть?
- Так.
- Ну тоді я не піду.»
Зрозуміло, що марш в честь героїв Крут може організовувати в нас лише «Свобода».  Тому якщо б я чула оце категоричне «не піду» від регіонала – було б доречно. Замість них відмовляються  прийти виважені, патріотично налаштовані люди, що говорять чудовою українською і постять в соцмережах статті з «Якщо не ти, то хто?». Що це за така, вибачте, вперта принциповість?

Ви скажете: вам набрид дешевий піар.
Так, це дійсно найдешевша форма піару, тому що вона забирає «всього  лише»  сили та час: на збір людей,  на підготовку матеріалів до акції, на рекламу, на забезпечення порядку, на  подання офіційної заявки у міськраду тощо. Я впевнена,  якби цю складну роботу виконували «протипрапорщики» ( і не факт, що так само професійно), вони обов’язково з гордістю б вказували своє ім’я: «Це зробив я, такий-то, геній третього сектору». І навряд чи ми їх сварили б, адже  організація  – це дійсно колосальні зусилля,за які людина має право пишатися.  

Ви скажете: там, де трагедія -  не місце саморекламі.
Але  «Свобода» не приносила партійних прапорів на похорони січеславського ветерана УПА. Вона демонструє їх лише там, де важливо показати, що проблема не ігнорується  партійними діячами. Ви запитаєте, яка проблема сьогодення  може стосуватися тої давньої історії на станції Крути? А це, на приклад, проблеми історичної справедливості, державної ідеології,яку сповідує влада,  нових підручників Табачника з його особливим поглядом  на національну боротьбу українців. Хіба в нас немає таких проблем?

Прихід учасників з державними, національними, червоно-чорними  та «свободівськими» чи «студентсько-свободівськими» прапорами  свідчить про те, що  питання лежить в політичній площині. Чи в такому випадку ми повинні розхвалювати членів  Партії Регіонів, які і  прапори в пам’ять героїв Крут не приносять, і самі не приходять, та й взагалі не пам’ятають, що то за УНР така була? 

Ви скажете «набридла політика».
Воно може й так, але без політики ви не проживете. Ви можете зачинятися вдома у день виборів, перемикати в телевізорі політичну рекламу,  закривати вуха музикою в плеєрі у трамваях, коли бабусі хвалять чи лають Януковича,  ігнорувати «майдани», «українські доми» тощо, але в цей час влада змінить КПК не на вашу користь, переведе вас на біометричні паспорти,  розпродасть землю та  пороздає купу тендерів іноземним компаніям, які за відкат матимуть змогу заробити гроші там, де їх могли б заробити ви.

Так,  без політики ви не проживете. Натомість вона без вас –  житиме прекрасно. Ще й знайдеться людина, яка доплачуватиме великі гроші, аби ви дивилися дегенеративні шоу по телебаченню чи продавалися за гречку – одним словом,  покірно існували  як овоч  на грядці обману та маніпуляцій великої політики. І мова саме про існування, а не про ріст, як це зазвичай буває з овочами типу помідора чи огірка :)

А я скажу: годі розколювати правий рух!
Вперше за Незалежність України невеличка купа націоналістів пробралася в Раду. Ну хіба це не шанс для правих показати нарешті, хто господар української землі? Чому ми знову починаємо вертіти носом, розпорошуватися, ділитися на партійні та безпартійні акції, якщо можна просто взяти та об’єднатися навколо ІДЕЇ?

Чому, якщо ви круті громадські діячі, ви не ходите на акції з  прапорами?  Чи може ви не знаєте, що на законодавчому та виконавчому рівні в країні вирішують усе таки партійці, а не «незалежні»,  які бояться  стати поруч  з прапором не своєї організації, навіть якщо сповідують одну мету? Чи може ви не розумієте, що всі ці суперечки та розкіл патріотичних сил вигідні нашій антиукраїнській владі?  Чи може у вас не вистачає мужності забути про свою пихатість?
Можливо, ви відповісте, що недовіряєте партіям. Тоді я вам скажу, що у вас просто не вистачило сили змусити їх завоювати вашу довіру. Народ отримує тих політиків, на які заслуговує. 

«Якщо не ти, то хто?», на жаль, не має свого прапора. Ми прийдемо з національними, але ми не проти, аби там були червоно-чорні, «свободівські», «батьківщинські» чи ще якісь,якщо ці партії дійсно хочуть вшанувати пам’ять загиблих під Крутами. Аби лише не «Руського миру», бо це вже точно буде провокацією :)
 
Онука Чучупаки

9 коментарів:

  1. та аби не з комуняцьким прапором

    ВідповістиВидалити
  2. Треба мати елементарне почуття тактовності і внутрішньої культури. Хлопці котрі загинули під крутами воювали за державу УНР і вони напевно,якби могли, то прийшли на цей марш і перше щоб вони точно зробили, так це "делікатно" прибрали б всю політичну агітацію окремих партійок, якими є партпрапори...Бо вчиняти піар на їх смертях це очевидне блюзнірство.

    ВідповістиВидалити
  3. Останній дописувач про що вище не читав ;)

    ВідповістиВидалити
  4. дешеві понти, не переконали.

    ".Бо вчиняти піар на їх смертях це очевидне блюзнірство." !!!

    ВідповістиВидалити
  5. Ну, що сказати....свого часу я теж був за партійні прапори. Однак та сама Свобода, що зараз ратує за партійні прапори, в ті часи виступала категорично проти них. Ото ж чому тоді одні люди не повинні були приносити свої прапори, а зараз вона може? І тому я тільки за державні.

    ВідповістиВидалити
  6. Чудова статя й чудові коментарі. Рефлексивні. Хтось комусь сказав, що приносити прапор чи якийсь інший символ того, у що віриш і що підтримуєш - то ПіАр. Останнє слово, яке 99,9% людей вживають, не замислюючись про сенс, набуло суттєво негативного значення завдяки продажним журналістам на телебаченні. Партія організовує захід (лише тому, що партія - це організація, а кнопкодави, які сидять на диванах і мучать клавіатуру домислами, нездатні організуватися), а решта може приєднуватися чи ні. А якщо не приєднується, бо організатори прийдуть зі СВОЇМИ прапорами - най пасе далі вівці. Бо йому важливий не ЗАХІД, на який запросили, не ПРИВІД, з якого цей захід, не кінцева МЕТА діяльності всієї спільноти і навіть не СВІЙ прапор, який приносити не забороняють. Йому важливо, щоб ті в кого прапор і організація є не ображали його своїми прапорами!
    Народний національний "хохлізм": будувати від сусіда шестиметрові паркани й мріяти, аби у нього корова здохла (((

    ВідповістиВидалити
  7. Стаття просто офігенна... 10 абзаців неприхованої маніпуляції, відвертої демагогії і протиріч)))) Прикольненько так)) Авторка пропонує єднатися навколо Ідеї і одним абзацем нижче пропонує йти і під "свободівськими", і під "батьківщинськими" прапорами)))))))) Так вони ж паразитують на різних ідеях)))))) То навколо якої з них єднатися??? Навколо псевдонаціоналістичної (Свобода) чи марксистсько-олігархічної (Батьківщина). І цікаво було б дізнатися у "онуки", а під яким партійним прапором воював за Україну її "дід Чучупака"??)))) Невже під "білосердечним", чи "трипальцевим"????)))))) А хлопіц під Крутами, мабуть, ні... ну точно... дуже переживали, що воюють з більшовиками, які пхалися в Україну під ПАРТІЙНИМ ЧЕРВОНИМ прапором, що немає в них такого ж і доводиться бідолахам битися під ганебним національним...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Онука чудово знає, під яким прапором воював Чучупака: "Воля України або смерть".

      Але вона зовсім не розуміє, до чого ці напади. Кожному часу, кожному поколінню - свої прапори. В нас вже немає Холодноярської Республіки, і якщо хтось і наважиться зробити щось подібне, вона вже точно буде іншою. Можливо, сьогоднішня Холодноярська Республіка має будуватися на партійних засадах? Чи ви хочете "помахатися" з українофобською владою верхом на коні по Січеславу? На вряд. Сьогодні - нові методи. Тому ймовірно, що вони будуть під партійними прапорами.

      Стосовно прапорів різних мастей: мається на увазі, що люди під свободівськими прапорами, і під батьківщинськими, приходячи на акцію пам'яті Крут (чи Дня Соборності, тощо) сповідуватимуть націоналістичні ідеї, об'єднаються заради цього. Так, ми всі різні, але в нас є спільне, часом у нас дійсно виходить об'єднатися на благо України. Як доказ: об'єднана опозиція на парламентських виборах.

      Якби я була вихованою дівчинкою, я б не відмітила, що Ваш пост, який висміює мою неприховну маніпуляцію, взагалі грає виключно на емоціях, що не менш демагогічно й маніпулятивно. Але, на жаль, мій "дідусь" мене не виховував:)

      Всього найкращого!

      Онука Чучупаки


      Видалити
  8. стаття не переконує.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ