вівторок, 14 травня 2013 р.

9 речей, якими університет нищить студента

1. Обмеження. Чим більше помпезності на усіляких вузівських святах, тим важче вчитись всім – від студентів до молодих викладачів. Гноблять, починаючи від вибору теми дослідження дисертації чи диплому, закінчуючи корупцією в конвертиках. «Ми рекомендуємо вам…» - сталеві лещата, в яких студент – тарганчик.
2. Хабарництво. Беруть майже всі. Дають майже всі. Питання лише у вигляді та розмірі компенсацій. На третьому курсі мед академії дізнаєшся про розцінки на посади заввідділеннями в різних лікарнях. На четвертому курсі в НМетАУ можна не ходити на навчання взагалі – лише знай, кому заносити «допомогу кафедрі».
3. Безправність. Студенти – стадо. Рознарядка в деканат – 20 осіб на зустріч з політиком. Без заперечень. Добровільно-примусово вийти на суботник. На відпрацьовування. На вшановування… Ще кудись. Arbeit macht frei.
4. Бюрократизм. Візьми папірчик – постій в черзі. Черги усюди. Поняття «прийом документів онлайн» існує лише в фантазіях. Прийшов в студлікарню – збагатись на пару метрів макулатури. Теорію конспектуй від руки. Конспектуй першоджерела - списуй по зошиту. Чистий марксизм-ленінізм.
5. Гуртожитки. Злі цербери на вході. Коменданти та старости. Розпорядок. Майже концтабори. Але міри не дієві. Бухають, тупочуть, курять тетрагідроканнабіноли та блюють всі, кому це потрібно. Зате бабці на вході пильно вартують.
6. Їдальні. Тут знову черги. Дорого. Тісно. Іноді несмачно. Іноді дефіцитно. Поспіхом жереш відвойовану нямку, несучись до аудиторії. Про якість їжі якось не думається в такі голодні моменти.
7. Совковість. Існує ще такий собі легіон радянськості в стінах вишів. Запиши відсутнього студента (працює, заробляє на життя? нє,не чули). Навантаж студента. Суб’єктивно оціни студента. Публічно осмій студента. Позбав його можливості висловлювати власну думку і мислити.
8. Будівлі. Сів за парту – зачепив штани гвіздком. Взимку верхній одяг краще не здавати – задубнеш. Йдеш по коридору – відерце стоїть. В відерце капає водичка. На стелі пляма. В стінах тріщини, дбайливо заклеєні пожовклими вже папірцями з печаткою. Державний вуз, IV рівень акредитації,блядь.
9. Політзаангажованість. За політичні погляди можуть занизити оцінку. Наробити труднощів з навчанням. Тож, займайся мімікрією. Слухняно голосуй за тих, кого назвали декан чи студрада. Радій досягненням ПРекрасної партії. Головне – мовчи. Засунь язика в дупу.
Кулсторі.

Правий Гном 

7 коментарів:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ