четвер, 9 травня 2013 р.

Травневі пристрасті на площі (ФОТО/ВІДЕО/КОМЕНТАРІ СВІДКІВ)

Нагадаємо, вчора в Січеславі на мирну акцію націоналістів напало з два десятки  невідомих бійців неукраїнської зовнішньості. У натовп, де були, як чоловіки, так і жінки з дівчатами, нападники кидали морозиво, паркувальні конуси, та навіть металевий стілець.

 Націоналісти ( хлопці  зі "Студентської Свободи" та ще декілька активістів націонал-демократичного спрямування) змогли дати відсіч нападникам до моменту, коли бійку розвела міліція. Деякі з міліціонерів залишилися без фуражок, один з наших молодих активістів подав втрачений головний убір, що приємно  здивувало правоохоронця:)






Таких конусів в повітрі було близько 5

"На нас раптово напали якісь молодики - дуже нагадують або міліцейську структуру, або якусь охоронну фірму, судячи з того, що люди були досить спортивно розвинені. Це не якийсь такий партійний актив, а саме силова структура під видом звичайних громадян.  Я бачив, як били пенсіонерів, кидалися на сивочолих людей. Одного з них дуже сильно вдарили по обличчю. Мене вразило таке ставленя, тому що люди, які зібралися відзначити День пам`яті були лише з національною, жовто-блакитною символікою. Не кричали ніяких конфліктно-суперечливих лозунгів у стилі "Слава Бандері! чи "Комуняку на гілляку!".  
Андрій, блогер

"Міліція ніяк спочатку не відреагувала.  Стояла і дивилася, що відбувається.
Скоро можуть бути більш жорсткі сутички, до цього треба бути готовими. Благі наміри - гарна штука, але на зло треба відповідати силою"
Віктор Васильович,  пенсіонер

"Ми спокійно розпочали ходу, в нас почали кидати щось мокре. В мене вирвали банер та розірвали. Потім на мене накинувся один чоловік, повалив на землю, другий зверху допомагав йому. Допоки наші троє не відтягли їх від мене".
Сергій 

"Почалося все з того, що один з найманців кинув морозиво в дівчат, мирних громадян.  Потім я бачив, як вони почали бити наших хлопців.  Помітив у них татуювання  якесь на руках".
Дмитро

"Ми розпочали ходу, і тут я почув крики зі сторони та побачив,  що в нас летять бутилки з напоями. Нацдеми почали кричати, що непотрібно вестися на провокації. Через декілька секунд чужаки напали на нас, почали битися з чоловіками, штовхати жінок. Я зрозумів, що немає часу думати, згрупував своїх людей і ми разом кинулися в епіцентр сутички. Одного з наших активістів почали кидати через прогиб (бійцівський прийом). Це могло закінчитися травмою для активіста. Ми кинулися на захист нашого хлопця. Поруч над головою летіли стільці з "Пасажу" та паркувальні конуси в голови дівчат та жінок. Приватна охорона "Пасажу" та "Макдональдсу" не втручалася в бійку, а просто стояла. Міліція намагался зупинити все, але й сама постраждала". 
Людина  попрохала залишитися анонімом

Я бачив металевий стілець, який хтось із гопарів кинув в наших... Це був найнебезпечніший момент, якби не А****, який захистив від літаючого стільця дівчат та дітей позаду себе, вони б могли отримати поранення".
Антон

У кінцевій точці Ходи сутички вдалось уникнути завдяки роті міліції, яку звезли для охорони демонстрантів. Щільна шеренга міліціонерів з собаками, стоючи між двома натовпами, залишила "інтелектуалам" з червоними прапорами із зображенням гербу Росії (!!!) лише можливість кричати "Здесь мой дед лежит, идите отсюда!", "Фашизм не пройдет!", "УУУУ!". 


Відео краще дивитися з 13ої хвилини

Виглядало доволі кумедно, враховуючи, що акція несла примирювальний характер, не героїзувала ані Шухевича з Бандерою, ані СС "Галичину". А традиція святкування Дня пам'яті 8 травня взагалі прийшла до нас від демократичної ООН. Питаннячко до організаторів провокації: ЯКИЙ ФАШИЗМ?

До речі, стосовно організаторів. Вже згадувалося, що серед нападників впізнали членів Дніпропетровської організації дзюдоїстів, яку очолює депутат-регіонал  ВР Іван Ступак. Вчора в парку він був помічений патріотичною спільнотою, проте сфотографувати його нікому не вдалося. Його ж люди-дзюдоїсти засвітилися краще. Пропонуємо пограти в гру "Знайти 10 спільностей":) Продовжити можна на сайтах тут та тут. Знайдете обличчя людини, якак вас вдарила? Пишіть!






Як повідомляє неграмотна замітка на сайті МВС, сьогодні вже відкрито кримінальне провадження на нападників з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.


Далі буде?

"Якщо не ти, то хто?"

P.S. для редакторів сайту правоохоронців:
Українською мовою не "питаються", а  "намагаються";
Не з дієсловами пишеться окремо: Не дозволили;
"Піша хода" - це "масло масляне".
І акція була не з нагоди Дня Перемоги, а з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення.


1 коментар:

  1. по-моему вас банально подставили.
    власти, или другим "сильным мира сего" выгодно что б народ был не един. что б групками, ненавидящими друг друга все были. так легче рулить стадом.

    а дальше двухходовка - одно стадо под красивыми лозунгами и флагами выводим на "пiшу ходу", а другое, более агрессивное выводим их бить. у вуаля - вброс говна на вентилятор, люди разделяются, начинают ненавидеть друг друга, а не тех, кого стоило бы. и что характерно, ни одни, ни другие не пытаются проанализировать ситуацию глубже чем на пару ходов.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ