понеділок, 13 травня 2013 р.

Провал операції «Хто в місті господар?»…

8 травня, у центрі міста Дніпропетровська, а саме на Європейській площі відбулася бійка між невідомими молодиками та активістами, які вирішили підтримати ініціативу Організації Об'єднаних націй - відзначити 8 і 9 травня, як День примирення та пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

На колону з приблизно 200 людей, які тримали в руках державні прапори, пов'язані чорними, траурними стрічками, напали молоді люди спортивної статури. Вони жбурляли в учасників ходи пластикові конуси, якими позначають зону для паркування автомобілів, сміття, морозиво, обливали демонстрантів водою при тому вигукуючи нецензурні, образливі слова, на адресу учасників, а потім взагалі кинулися на людей з кулаками.

Правоохоронці, які супроводжували акцію, чомусь не втручаючись, а спокійно спостерігали за побиттям демонстрантів молодиками.

Нападники через деякий час зникли так само швидко, як і з'явилися. Тож, затримати молодиків, міліція не встигла, але, запевнила громадськість, що будуть їх шукати.

На щастя для мітингувальників все обійшлося без важких травм, відтак, за декілька хвилин хода продовжилася центральним проспектом Дніпропетровська. Під час руху по місту, колонні більше ніхто не заважав. Мітингувальники йшли проспектом та розповідали у мегафон перехожим громадянам про мету акції, історичну складову Дня примирення та пам'яті всіх загиблих у 2- й світовій війні.

Але, через деякий час надійшло повідомлення телефоном, від активістів які вже були на кінцевому пункті маршруту, про те, що на колонну там вже чекають. Чекають ті самі молодики, тільки дещо в збільшеному складі і з більш агресивним настроєм, при цьому мирно, навіть по дружньому спілкуючись з правоохоронцями, які також чергували саме на місці проведення мітингу і напевно збирались забезпечити там порядок.

Організатори акції звернулись до керівництва правоохоронців, які йшли поряд з колонною, за поясненнями з приводу отриманої інформації, на що були рішуче запевнені полковником міліції, про те, що ситуація в них, під контролем і міліція забезпечить правопорядок під час проходження панахиди та мітингу біля меморіалу парка ім. Калініна.

Наближаючись до цвинтаря, тобто заходячи в парк Калініна, колоні перегородили  вхід молоді люди, з питанням - "Вы кто такие"?. І тільки після професійних дій полковника Седлецького В. А. та втручання підрозділу "Беркут", які миттєво вдягли наручники та заарештували декілька, більш агресивних молодиків, рух до місця поховання було продовжено.

На жаль на цьому нахабність та зухвалість, яку молодики демонстрували в своїй поведінці чомусь впевнено розраховуючи на безкарність, не закінчилась.

"Спортсмени", а точніше бандити заважали ораторам під час виступів, вигукуючи непристойні, ображаючі людяну гідність гасла, притому з неповагою вони ставилися навіть до людей похилого віку та жінок.

По закінченню виступів, коли всі учасники виконували акапельно Гімн України, молоді хлопці, на протязі всього виконання Державного Гімну, перешкоджали, викриками, образливими словами на адресу всіх присутніх, тим самим зачіпаючи як людську, так і національну гідність людей.

А насамперед - наругу над Державним прапором та Державними символами України.

Факти наруги, в цей день було зафіксовано двічі, на Європейській площі міста та в парку ім. Калініна, саме на місці поховання жертв 2- ї світової війни.

Ми, учасники заходу, представники громадськості, політичних партій, ветерани, молодь, просто небайдужі громадяни та організатори звертаємось до представництва ООН в Україні, МВС, СБУ, Міністерство молоді і спорту, Міжнародну Федерацію дзюдо, Європейську Федерацію дзюдо, Федерацію боротьби дзюдо України, та прокуратуру з категоричною вимогою, якнайшвидше та терміново розслідувати факти, які були наведені вище, а саме:

1) Перешкоджання в проведенні заходу з ініціативи ООН, «8- 9 травня День пам'яті та примирення». і безпосередньо проведенню санкціонованого, мирного мітингу, та ходи.
2) нанесення громадянам, учасникам акції тілесних побоїв та словесних образ, принижуючих людську гідність.
3) наруга над Державним прапором та Державними символами України.

Україна є Європейською державою і тому, такі безпрецедентні випадки мають бути зупинені і найголовніше винні мають бути обов'язково покарані, хто б за цим всім не стояв.

PS: Активістам вдалося отримати інформацію про виконавців, а саме головне, про організаторів цієї ганебної провокації.

Молодики - це професійні спортсмени, заслужені майстри спорту, призери міжнародних змагань з боротьби дзюдо та інших видів єдиноборств.

Майже всі, є членами клубу «Тайфун- Дніпро», головним тренером якого є виконавчий директор федерації боротьби дзюдо України, заслужений тренер України по дзюдо, Данило Абрамович Валович.

Нагадаємо, що головою Федерації боротьби дзюдо Дніпропетровської області є Народний депутат а в минулому заступник Голови Обласної Державної адміністрації Вілкула А. Ю. , Іван Іванович Ступак , який був помічений активістами в парку ім. Калініна.
Головою Федерації дзюдо України є Нуруліслам Аркалаєв.

Отож, як бачимо спортсменам а також їхнім керівникам нічого не відомо про ініціативу ООН, від 2004 року, а може і про другу світову війну.

А найголовніше, це те, що зовсім невідомі їм такі моральні критерії, як совість, порядність, взаємоповага.


Автор  -Віктор Романенко, координатор ГО Спільна справа у Дніпропетровській області
Редактор - Тимур Желдак, редактор сайту Дніпроград
Фото - Онука Чучупаки


Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ