пʼятницю, 19 липня 2013 р.

Київ: Спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані в ночі 19.07.2013.

Спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані. 4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників. Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "зека геть". Сутички тривали близько 40 хвилин.
"Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. "Беркут" також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку.
Начальник "Беркуту" Александров наказав відтісняти людей далі до метро "Хрещатику". Під час тисняви від "Беркуту" дісталося камері 5 каналу.
Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.
Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.
"Це спортивні намети, які нічим не кріпляться. Тому люди розглядають їх як просто майно громадян, і не погоджуються згортати", - розповів він.
О 22 годині біля наметів було 130-150 осіб. Серед них матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там же бул люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до ходи, і пішки йшли до Києва. Людей з Врадіївки немає.
Серед мітингувальників є і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок.
Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.
Раніше, за повідомленням 5 каналу, правоохоронці заявили, що розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадали, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30. джерело


00.30 Тут пекло якесь. Грубо. По-звірячому. Ні на кого не дивлячись. Потрощили намети. Потоптали людей. Автозаки припаркували поближче, щоб затриманих далеко не носити. Купа сутичок з журналістами. (активіст)
00.35 Жорстоко побили журналістів 5го каналу. Майдан заблоковано. Беркута курсують майданом. Виловлюють всіх по одному. Шкутильгаю вже на однуд ногу, якась ментівська сука наступивши на неї намагалася скинути мене зі сходів, можливо тріщина. Нас знесли до глобуса на майдані, коли кілька десятків чоловік намагалися перекрити дорогу. (активіст) джерело

Сьогодня в Київі буде гаряче! К. Д.

1 коментар:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ