четвер, 3 листопада 2011 р.

У Запоріжжі комуністи вирішили встановити новий пам'ятник Сталіну

Запорізькі комуністи 7 листопада мають намір встановити новий пам'ятник Йосипу Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янській на території обкому Комуністичної партії України (КПУ).


"Після терористичного акту, скоєного на території Запорізького обкому партії і руйнування пам'ятника Сталіну, ветерани оголосили про початок збору коштів на відновлення пам'ятника Йосипу Сталіну, а також герою війни - Зої Космодем'янській. Обласний комітет Компартії зайнявся виготовленням пам'ятників", - розповів секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський.

Він також зазначив, що пам'ятники Сталіну і Космодем'янській будуть встановлені у скляному пантеоні (своєрідній вітрині), спорудженій перед будівлею обкому КПУ.

"Дату відкриття пам'ятника - 7 листопада - ми вибрали не випадково. Саме 7 листопада 1941 року був проведений легендарний парад на Червоній площі на честь 24-ї річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції. У цей день, рівно 70 років тому, солдати Червоної Армії з парадного маршу йшли в бій, оскільки ворог знаходився в передмістях Москви. Саме в цей день перед учасниками параду виступив І. В. Сталін і надихнув радянських воїнів на боротьбу з німецько-фашистськими загарбниками", - розповів Зубчевський.

Як повідомлялося, пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м "тризубівцям". Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ