четвер, 10 листопада 2011 р.

Табачник: держчиновники обов'язково мають володіти російською мовою


Хтось ще сумнівається в тому, що Табачник працює не на Україну та український народ? (прим. Якщо не ти, то хто?)

Міністр освіти і науки, молоді і спорту України Дмитро ТАБАЧНИК упевнений, що держчиновники обов`язково мають володіти російською мовою.Про це він повідомив в інтерв`ю журналу "Обрати внимание".

Як повідомляє видання, міністр вважає, що "прийняття закону в новій редакції про мову, де на чолі будуть поставлені просто права людини, не більше й не менше здатне об`єднати всю країну".
Міністр підкреслив: "Хочеш бути чиновником, перебувати на держслужбі, будь ласка, ти маєш цілком вільно володіти двома мовами – українською і російською".
"Хочеш займатися приватним бізнесом, хочеш просто займатися художньою творчістю? Тебе ніхто не може змусити насильно вивчати одну з мов", - цитує слова міністра «Українська правда».
«Безглуздо доводити аксіому, що людина, котра володіє двома мовами, більш конкурентоспроможна, ніж та, що володіє одною. А людина, котра знає три або чотири мови, безперечно, конкурентоспроможніша, ніж людина з двома мовами», - заявив Д. ТАБАЧНИК.
За словами міністра, «безглуздо і аморально відмовлятися від того, що в нашій країні склалося історично».
«А всі школи України, як державні заклади, мають всім дати обов`язковий державний стандарт української мови і української літератури. І після закінчення школи прийняти державну атестацію у вигляді екзамену або тестування з цього предмету. Все, питання, мені здається, на цьому вичерпане», - підкреслив Д. ТАБАЧНИК.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ