понеділок, 21 листопада 2011 р.

Прес-секретар президента США: Голодомор в Україні - найбільший злочин комунізму



Прес-секретар президента США: Голодомор в Україні - найбільший злочин комунізму
Прес-секретар президента США зробив спеціальну заяву з нагоди Дня пам'яті жертв голодомору в Україні.
"У той час як ми відзначаємо 20-у річницю незалежності України, що стала проявом сили духу та рішучості народу України, ми також згадуємо жертви, понесені 75 років тому під час катастрофічного голоду, який отримав назву Голодомор — або "смерть від голоду", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому в суботу.

 "Ця жахлива трагедія, що сталася в результаті навмисного захоплення врожаю і господарств по всій Україні Йосипом Сталіним, була одним з найбільших злочинів комунізму", - наголошується в заяві.
За словами прес-секретаря Білого дому, "сьогодні американці приєднуються до народу України і українців по всьому світу, щоб згадати всіх, хто постраждав і поніс безглузду смерть внаслідок голоду, організованого людьми".
"США цінують дружбу між нашими народами і висловлюють свої глибокі співчуття з цього сумного випадку", - заявляє прес-секретар президента США.
P.S. Дуже символічно з боку США говорити сьогодні про Голодомор. Це надзвичайно знаково для України, адже в свій час американці нагородили Дюранті, продажного журналіста, що заперечував  українську трагедію та називав вісті про голод з України "наклепом". 

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_pres-sekretar-prezidenta-ssha-golodomor-v-ukrajini-najbilshij-zlochin-komunizmu/410499">Gazeta.ua</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ