четвер, 30 серпня 2012 р.

Дмитру Донцову - 129 років!

Сьогодні, 30 серпня 1883 року у Мелітополі народився засновник теорії українського інтергального націоналізму - Дмитро Іванович Донцов.

Його внесок як публіциста, філософа та політичного діяча у націоналістичний рух України наврядчи в когось викличе сумніви.

Перу Д.І. Донцова належать такі праці: «Підстави нашої політики» (1921), «Націоналізм» (1926), «Наша доба і література» (1936), «Де шукати наших історичних традицій?» (1938), «Маса і провід — кількість чи якість?» (1939), «Дух нашої давнини» (1944), «Туга за героїчним» (1953), «Поетка вогняних меж: Олена Теліга» (1956), «Росія чи Европа?» (1955), «Від містики до політики» (1957), «Незримі скрижалі Кобзаря» (1961), «Клич доби» (1968) тощо.

Ці книги -  джерело креативного мислення, новітнього погляду на історію та світ, ідеологічної пропаганди та живої думки.  Дмитро Донцов не просто ідеолог - він той, хто зміг запалити серця мільйонів.

Багато цікавого можна прочитати про нього  тут - текст великий, але з використанням джерел, цитат і всебічно осмислений.

І наостанок, в день річниці з дня народження Дмитра Донцова, за 2 місяці до виборів, які ризикують  нічого не змінити на краще , хочеться привести одну з моїх найулюбленіших цитат Дмитра Івановича:

"Великі здаються нам такими тому, що ми стоїмо перед ними на колінах".

Слава Україні! Героям Слава!

Онука Чучупаки

1 коментар:

  1. Τhаnκs for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you might be a great author.I will remember to bookmark your blog and definitely will come back later in life. I want to encourage you continue your great job, have a nice weekend!

    Also visit my weblog - xxx penis dick cunt vagina

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ